Prinsessan Marie hyllar sin kärlek, prins Joachim, och kallar honom för viking. Foto: TIM ROOKE/REX SHUTTERSTOCK / TIM ROOKE/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Prinsessan Marie hyllar sin kärlek, prins Joachim, och kallar honom för viking. Foto: TIM ROOKE/REX SHUTTERSTOCK / TIM ROOKE/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Prinsessan Maries kärleksfulla hyllning: "Han är en viking"

Publicerad

Prinsessan Marie är mäkta stolt och imponerad över sin man prins Joachim och hans ursprung.

I en stort uppslagen intervju med en fransk veckotidning berättar prinsessan om livet i Danmark och om hur imponerad hon är över sin kärlek prins Joachim.

– Min man är aldrig sjuk och han går aldrig till läkaren. Han är en viking, säger hon till tidningen Point de Vue.

När de först möttes hade Marie Cavallier från Paris en pojkvän och prinsen var fortfarande gift med prinsessan Alexandra. Men efter att prinsparet gått skilda vägar 2005 fann prinsen och Marie varandra och i maj 2008 gifte de sig under en påkostad ceremoni.

I en tidigare intervju med danska Costume har Marie sagt att det som bland annat fångade hennes intresse av prins Joachim var hans nordiska sätt. Hans ödmjuka och diskreta stil fann hon väldigt charmig.

Sedan dess har kärleken mellan paret bara vuxit sig starkare, och kanske är det just prinsens nordiska arv som hon uppskattar allra mest.

Prinsessan Marie om kärleken: "Goda gener"

I den stora intervjun med tidningen Point de Vue berättar Marie att hon liknar sin prins vid en viking.

– Han är mycket stark, han är en viking. De har goda gener, säger hon enligt den danska tidningen BT. 

Här är prinsessan Marie på omslaget till den franska veckotidningen Point de VueFoto: Point de Vue

Prinsessan avslöjar också att hon helt och fullt omfamnar det världsberömda och svåröversatta ordet "hygge". I intervjun berättar prinsessan att hon älskar att "hygga" sig under den långa, kalla nordiska vintern.

– Då tänder vi gärna upp stearinljus och sitter framför den öppna brasan och bara trivs. Vi läser var sin god bok eller bara lyssnar till barnens lek, säger prinsessan enligt BT.

Men prinsessan älskar inte bara sin prins. Hon passar också på att hylla allt från det danska skolväsendet till och vardagslivet i Köpenhamn.

Prinsessans hyllning till rågbröd och "flæskesteg"

I intervjun säger hon gillande att barnen i Danmark inte börjar skolan förrän i sexårsåldern och att hon precis som många andra gärna tar cykeln med barnen om de ska ut på något äventyr eller bara hämtas hem från förskolan.

Ytterligare något som har fallit prinsessan på läppen är det danska köket. Bland annat har hennes franska smaklökar fallit pladask för både den smarriga fläsksteken och rågbrödet som kan bära det ena goda "smørrebrøds"-pålägget efter det andra.

Och som gift med en viking har hon förstås uppmärksammat att nordbor gärna tar ett bad mitt i smällkalla vintern. Prinsessan Marie noterar i intervjun att det verkar hälsosamt och uppiggande men säger också att hon själv inte har provat på det än.

– Men jag är en nyfiken människa och kan absolut tänka mig att göra det, säger hon till Point de Vue.

Relaterade ämnen
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag