Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsens nya succé – pryder förstasida på modemagasin

Prins Nikolai på catwalken under London Fashion Week tidigare i år. Foto: DIGITAL CATWALK / DIGITAL CATWALK/AVALON B3275
Prins Nikolai tillsammans med nästan hela den danska kungafamiljen när han fyllde 18 år. Det är bara farbror Frederik som saknas på bilden. Foto: DANSKA KUNGAHUSET
Prins Nikolai tillsammans med mamma, grevinnan Alexandra och lillebror Felix.Foto: BAX LINDHARDT / SCANPIX DANMARK TT NYHETSBYRÅN

Efter succén på catwalken tar prins Nikolai ett nytt steg i modetrappan. 

Nu syns han på magasinet Dust Magazines förstasida. 

– Det här betyder enormt mycket, säger modeexperten Chris Pedersen till BT

Kronprins Frederik fyller 50 år på lördag, men just nu stjäl brorsonen prins Nikolai åt sig stjärnglansen i det danska kungahuset. 

Ex-prinsessan Alexandra och prins Joachims äldsta son har under den senaste tiden tagit sina första stapplande steg in i modevärlden. 

I februari gick prins Nikolai på catwalken vid London Fashion Week för modegiganten Burberry. Där visade han en vid utanpåskjorta i gult och guld, lång vinterrock, mörka byxor och Burberry-mönstrade tygskor. 

Efter insatsen på London Fashion Week knöts prins Nikolai till en dansk modellagentur, Scoop Models.

 

LÄS MER: Här är det danska kungahuset – person för person

https://www.instagram.com/p/Biz1YeID7Ak/?utm_source=ig_embed

Ett stort kliv för Nikolai

Och nu stapplar prins Nikolai inte längre. Nu rusar han upp för karriärstrappan i modevärlden. 

Den här veckan har modemagasinet Dust Magazine släppt en förhandstitt på nästa nummers förstasida och där syns prinsen, sittandes på en stol med blicken riktad in i kameran. 

Enligt modexperten Chris Pedersen är det här ett stort kliv för prins Nikolai. 

– Förstasidorna är otroligt viktiga, de bygger upp ett varumärke, säger han.

Sune Palner som är "creative director" på agenturen Scoop Models håller med. 

– Det har redan kommit enormt med reaktioner efter att bilden har släppts, säger han. 

- Vi kan inte avslöja från vem men det är allt från internationella designers och magasin till tv-kanaler både här i Danmark och i utlandet. Och det är inte på grund av titeln som han är intressant, det beror mer på att han har en fantastisk look som passar i tiden.

 

LÄS MER: Kronprinsessan tar avstånd från drottningens ovana

https://www.instagram.com/p/BfrFd1PlwJw/?utm_source=ig_embed

"Enormt professionell"

Bilderna till förstasidan togs på Odrup gård på Nordsjälland och det ska inte ha varit några problem att samarbeta med kungligheten. Tvärtom, enligt Sune Palner. 

– Han är enormt professionell och får mycket ros från dem han arbetar med. Det faller mycket naturligt för honom och det finns inga anmärkningar att göra på hans insats. 

Även på hemmaplan är det bara lovord efter prins Nikolais intåg i modevärlden. Föräldrarna verkar inte ha något emot hans nya intresse. 

– De är väldigt stolta över honom. De ser det som en unik möjlighet för sin son, har grevinnan Alexandras privatsekreterare Helle Wildenrath Løvgren sagt till danska TV2.

 

LÄS MER: Stödet till ex-prinsessan Alexandra – efter det vågade porträttet

Prins Nikolai med pappa Joachim och mamma Alexandra. Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLA PICTURES

Hur mycket tjänar prinsen?

Då är frågan, blir prins Nikloai rik efter succén med förstasidan? Svaret är nej, inte än så länge. 

– Han får inte en krona. Alla jobb för magasinen görs för att lägga i din portfolio. Man vill synas i så bra sammanhang som möjligt och sen blir man förhoppningsvis bokad till kampanjer, säger Chris Pedersen till BT. 

Skulle prins Nikolai inte bli bokad har han sett till att han har en annan karriär att luta sig mot. Han klarade nyligen intagningsprovet till utbildningen som reservofficer. 

– Jag vill inte göra karriär som modell utan ser det snarare som ett jobb jag kan göra medan jag håller på att utbilda mig, sa han då.