När övriga familjen reser till bröllop i Sverige får prins Joachim snällt stanna hemma och jobba som kung Foto: Es / Most Wanted Pictures
När övriga familjen reser till bröllop i Sverige får prins Joachim snällt stanna hemma och jobba som kung Foto: Es / Most Wanted Pictures

Prinsen missar Victorias bröllop

Publicerad
Uppdaterad
Det danska kungahuset skickar en stor delegation till bröllopsfesten i Stockholm.
Men prins Joachim och hans hustru, prinsessan Marie, stannar hemma.
Den danske prinsen måste nämligen vara - kung!
Joachim får prova på att vara kung under de dagar då mamma drottning Margrethe, pappa prins Henrik, storebror kronprins Frederik och kronprinsessan Mary, släpper loss på Victoria och Daniels bröllop med tillhörande fester.
Det är givetvis en stor besvikelse för Joachim och Marie att inte kunna åka till Victorias och Daniels internationella kungabröllop nästa helg.
Victoria var gäst när Joachim gifte sig med Marie i Møgeltønder kyrka på Jylland sommaren 2008.

Behöver en regent

Men när släkten reser bort behöver Danmark en regent. Normalt brukar Margrethes lillasyster, prinsessan Benedikte, gå in i den rollen om både drottningen och kronprinsen är bortresta.
Men den här gången ville Benedikte inte hoppa över kalaset. Kanske för att hon är kusin med brudens pappa, kung Carl Gustaf.
Det har tidigare talats om ett kyligt förhållande mellan Joachim och Victoria.
I samband med Joachim och Alexandras skilsmässa skrev danska tidningar att Victoria hade svårt att acceptera sin sysslings skilsmässa.
Men då visste man inte bakgrunden till skilsmässan.
Däremot kommer Benediktes son, Joachim och Frederiks kusin, prins Gustav av Berleburg, tillsammans med sin halvsvenska flickvän Carina Axelsson, till bröllopet.
Carina och Victoria har blivit vänner, inte minst via Frederik som är en mycket nära vän till den svenska kronprinsessan.

Bor på skeppet

Under sitt besök i Stockholm ska den danska kungafamiljen bo på sitt skepp Dannebrogen.
- Av säkerhetsskäl kan vi inte uppge om kungafamiljen kommer att resa med båt till Stockholm, säger danska hovets informationschef Lene Balleby till Kvällsposten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag