Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prinsen fyllde åtta år – kronprinsessan fotade

Christian är den förste i det danska kungahuset som går i en vanlig kommunal skola. Han blir alltmer lik sin pappa, kronprins Frederik, ju äldre han blir.

På tisdagen fyllde Danmarks blivande kung prins Christian åtta år.

Dagen till ära presenterade hovet nytagna bilder på födelsedagsbarnet. Hovfotograf är hans mamma, kronprinsessan Mary.

Prins Christian har nummer två i den danska tronföljden. Etta är förstås hans pappa, kronprins Frederik. Men Christian blir själv kronprins så fort pappa har satt sig på tronen.

Tills vidare får han fortsätta med att gå i andra klass i Tranegårdsskolan i Hellerup i de finare, norra delarna av Köpenhamnsområdet.

Kronprinsessan fotograferar

Christian är den förste medlemmen av det danska kungahuset som går i en vanlig kommunal skola. Den här terminen har han dessutom fått sällskap av sin lillasyster Isabella. Men de små tvillingarna Vincent och Josephine har långt kvar till skolstart.

Från början anlitade kronprinsparet en professionell fotograf när det gällde att ta bilder på ungarna. Men sedan något år har mamma Mary övertagit den sysslan och hon har tidigare publicerat egna foton på Isabella, Vincent och Josephine.

På tisdagen la danska kungahuset ut hennes bilder av Christian på webben.