Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prins Nikolais kärlekslycka – flickvännen flyttar hem

Vem är vem i det danska kungahuset? Här är en snabbkurs.
Prins Nikolai på sin 18-årsdag, omgiven av pappa Joachim och mamma Alexandra. Och lillebror Felix förstås.
Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLA PICTURES
Prins Nikolai har under året som distanspojkvän lagt mycket tid på sin modellkarriär.
Foto: DIGITAL CATWALK / STELLA PICTURES/DIGITAL CATWALK/AVALON B3275

Distansförhållanden fungerar visst!

Det har danska prins Nikolai, 19, och hans flickvän Benedikte Thoustrup, 20, visat. De unga tu är fortfarande ett par efter ett år på skilda håll. 

Nu flyttar Benedikte hem och en sommar fylld av kunglig romantik väntar. Kanske blir det till och med ett besök hos drottning Margrethe. 

För ett år sedan kunde de danska tidningarna avslöja prins Nikolais nya kärlek, den 19-åriga Benedikte Thoustrup som tidigare tävlat i hästhoppning.

De båda gick i samma klass på Herlufsholm och till slut övergick vänskapen i ömma känslor dem emellan.

Benedikte Thoustrup, 19, kommer från danska Randers och är dotter till näringslivsprofilen Anders Thoustrup, styrelseledamot i flera företag. Han har också varit styrelseordförande för storbanken Sydbank.

Familjen är skriven på en av de mest exklusiva adresserna på orten. Förhållandet mellan prinsen och Benedikte Thoustrup har beskrivits som seriöst. Så här säger Anders Thoustrup om dotterns kärlek:

– Jag har naturligtvis träffat prins Nikolai och han är en mycket trevlig ung man, rakt igenom sympatisk, säger han till Her og Nu.

Prins Nikolai, 19, och Benedikte Thoustrup, 20, har varit ett par sedan skoltiden.
Foto: PETER BUGGE / MEGA/IBL

Flyttade till Paris

Paret visade sin relation offentligt flera gånger förra sommaren, när Nikolais lillebror prins Felix slutade på Krebs skole tog storebror med sig sin nya kärlek och visade henne runt.

Även Nikolais föräldrar, prins Joachim och grevinnan Alexandra, visade uppskattning för Benedikte och hälsat henne välkommen till familjen. 

Men när sommaren närmade sig sitt slut tornade mörka moln upp på himlen. Då stod det klart att Benedikte Thoustrup skulle fortsätta sina studier på det franska universitetet Sorbonne i Paris samtidigt som prins Nikolai skulle påbörja sin tvååriga utbildning till reservofficer vilket betydde att de fick ställa in sig på ett långdistansförhållande.

Och såna funkar ju aldrig. Eller?

Nu rapporterar danska medier att det är dags för Benedikte Thostrup att flytta hem till Danmark – och enligt Se og Hør är hon och prins Nikolai fortfarande ett par. De har alltså klarat av ett år på skilda håll mot alla odds. 

Drottning Margrethe är säkert nyfiken på nykomlingen.
Foto: HANNE JUUL / MEGA/IBL
Foto: HANNE JUUL/ALLER/MEGA / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN
Drottning Margrethe är säkert nyfiken på nykomlingen.
Foto: HANNE JUUL//IBL

Träffa drottningen?

Det spekuleras nu i danska medier om det är dags för prins Nikolai att presentera sin flickvän för drottning Margrethe. Farmor är säkert nyfiken på vem det är hennes barnbarn verkar ha fallit pladask för. 

Det finns i alla fall inga formella regler som hindrar drottningen från att bjuda in Benedikte Thostrup, rapporterar Se og Hør. 

Det sägs att Benedikte Thostrup nu ska börja studera i Köpenhamn. Prins Nikolai, som avbröt sin utbildning till reservofficer, har sökt in till Copenhagen Business School (CBS). Han har under våren haft en trainee-period hos den 71-årige fastighetsmiljardären Mikael Goldschmidt. 

– Prins Nikolai har tagit sig an uppgiften med stor entusiasm och hängivenhet och är i övrigt mycket flitig, plikttrogen och omtyckt av sina kolleger, säger Goldschmidt.

Men hösten är långt borta. Nu väntar en sommar fylld av kunglig romantik.