Prins Nikolais flickvän flyttar – till egen bostad

Vem är vem i det danska kungahuset?
Prins Nikolai mötte kärleken på privatskolan Herlufsholm.
Foto: DIGITAL CATWALK / STELLA PICTURES/DIGITAL CATWALK/AVALON B3275
Välkommen! Prins Nikolai kan nu gratulera flickvännen Benedikte Thoustrup till en egen lägenhet.
Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLA PICTURES
Paret fångades på bild när deras kärlek blev offentlig.
Foto: PETER BUGGE / MEGA/IBL

I början av året flyttade prins Nikolai, 20, bort från farmor drottningens slott till en egen lyxlägenhet inne i centrala Köpenhamn.

Nu flyttar även flickvännen Benedikte Thoustrup.

Men inte till prinsen.

Kärleken mellan prins Nikolai och hans flickvän Benedikte Thoustrup spirar för fullt. Paret firar tre år tillsammans men än har de inte valt att flytta ihop. Och frågan är om inte ett eventuellt samboskap kommer att dröja ytterligare. Benedikte ska nämligen flytta men flyttlasset går inte till prins Nikolais lägenhet i centrala Köpenhamn utan till en egen lya, skriver tidningen Her & Nu.

Bostaden, en fyra på 128 kvadratmeter, ligger mitt i stan på Store Kongensgade. Den kostade 10,3 miljoner när hennes föräldrar köpte den till henne i oktober förra året.

Lyxigt inne

Den nyköpta bostaden beskrivs som en lyxig tillflyktsort med trendigt brädgolv, kamin och ett nyrenoverat kök. Trots den höga standarden fick hennes föräldrar rabatt på motsvarande 380 000 svenska kronor när de köpte den.

Benedikte Thoustrup flyttade, enligt uppgift i det danska folkbokföringsregistret, in i sin nya bostad i mitten av januari. Bara några veckor efter att prins Nikolai tagit sina flyttlådor från dåvarande bostaden på slottet Amalienborg till sin egen lägenhet inne i stan.

Prinsen tillsammans med pappa prins Joachim och hans fru, prinsessan Marie.
Foto: IBL/NEWSPIX

Även hans lägenhet beskrivs som lyxig. 70 kvadrat och med egen takterrass. 

Prins Nikolai och Benedikte Thoustrup träffades under sina studier på den välkända privatskolan Herlufsholm. Sedan dess har de hållit ihop men relationen har inte saknat utmaningar. Prinsen har tidigare berättat om hur de hade ett distansförhållande medan Benedikte studerade franska på det ansedda universitetet Sorbonne i Frankrike.

Prinsens fina sportlov i Alperna

Nuförtiden ser de båda varandra betydligt mer ofta eftersom de är inskrivna på samma skola igen, Copenhagen Business School.

Enligt danska medieuppgifter har prinsen och Benedikte Thoustrup nyligen kommit hem till Köpenhamn igen efter en fartfylld sportlovsvecka i Couchevel i de franska aplerna. Där syntes paret bland annat susa ner för backarna i skidorten Val Thorens samt vid middagsbordet på lyxiga gourmetkrogen Chalet de la Mariene, skriver tidningen BT.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!