Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Nikolais nya milstolpe som fotomodell för Vogue

Prins Nikolai, 19, var på plats när Malmö Arena firade 10 år – här bredvid sin mamma, grevinnan Alexandra, och bror, prins Felix, 16.
Foto: JENS CHRISTIAN

Danska prinsen Nikolai, 19, fortsätter att nå framgångar i sin modellkarriär.

Nu har han hamnat på förstasidan av det populära modemagasinet Vogue – i Ukraina.

– Omslaget av månadens nummer pryds av den 19-årige prins Nikolai, den sjätte i ordningen som kandidat till danska tronen, skriver magasinet på Instagram.

Förra våren gjorde den danska prinsen Nikolai, 19, debut på den internationella modescenen då han dök upp som modell för Burberry under London Fashion Week.

I samband med det skrev han modellkontrakt med agenturen Scoop Models – och på hösten gick han på catwalken för inget mindre än Dior på en modevisning i Tokyo.

Nu har han nått nästa milstolpe.

Prins Nikolai pryder det nya numret av Vogue, ett av de mest berömda modemagasinen i världen. Upplagan med prins Nikolais omslag ges ut av Vogue i Ukraina.

https://www.instagram.com/p/BvTkAAhgSEV/

Vogue har en stor bild på Nikolais ansikte med undertexten ”Nikolai – Prince of Denmark” och på sitt Instagram-konto skriver magasinet:

– Omslaget av månadens nummer pryds av den 19-årige prins Nikolai, den sjätte i ordningen som kandidat till danska tronen.

Prinsen får inget apanage

Prinsens modellagentur har tidigare uttalat sig om hans, enligt dem, ljusa framtid som modell. Eftersom han inte får något apanage måste han tjäna egna pengar på något sätt. 

– Precis som alla andra unga modeller tycker han det är roligt att göra visningar. Han är ung och det är kul att komma ut och visa upp sig, har Bente Lundquist, direktör i Scoop Models, sagt till BT tidigare.

Han fortsatte:

– Prinsen är en intelligent ung man som vet vad han vill.

Även hans mamma, grevinnan Alexandra, har riktat in sig mot kreativt skapande då hon påbörjade en karriär som popartist.

Hoppade av militärutbildning

Innan prins Nikolai började satsa på modellyrket påbörjade han en militärutbildning, då han förklarade att han ”ville vara en del av något större.”

Men bara två månader in på utbildningen att bli reservofficer meddelade det danska hovet att han hoppade av.

– Grevinnan understryker att beslutet inte har med utbildningen eller stället att göra. Alla har varit snälla och det har varit precis som prinsen förväntade sig. Det passade honom bara inte, sa grevinnan Alexandras privatsekreterare Helle von Wildenrath Løvgren till Ekstrabladet.

Nikolai har tidigare uttalat en önskan om att börja studera någonting annat, men det tycks inte vara något som är bestämt än.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!