Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Nikolai – en av världens mest eftertraktade kungligheter

Vem är vem i det danska kungahuset?
Så här såg prinsen ut när han toppade omslaget till tidningen Dust.Foto: Skärmdump
Prins Nikolai gjorde succé när han visade kläder för fashionabla modehuset Burberry.Foto: DIGITAL CATWALK / STELLA PICTURES/DIGITAL CATWALK/AVALON B3275

Prins Nikolai, 20, fortsätter att väcka uppmärksamhet som modell.

När en känd tidning listar de hetaste kungligheterna i världen hyllas den danske prinsen för sina uppdrag på catwalken och sitt utseende.

– Hur läcker är han inte? frågar sig tidningen.

De senaste åren har det hänt mycket i den 20-årige prinsens liv. Häromåret påbörjade han en utbildning till reservofficer i det danska försvaret men valde att hoppa av redan efter ett par månader. Den officiella förklaringen? 

– Alla har varit snälla och det har varit precis som prinsen förväntade sig. Det passade honom bara inte, sade mamma Alexandras privatsekreterare, Helle von Wildenrath Løvgren i ett uttalande.

Modeprinsens prestigeuppdrag

I stället lät prinsen meddela att han skulle fortsätta sin satsning som fotomodell som han påbörjade våren 2018. Han gjorde snabbt succé och fick tidigt flera stora prestigefulla uppdrag, bland annat har han prytt omslaget på ansedda modetidningen Vogues utgåva i Ukraina.

De goda omdömena om prins Nikolai har mer eller mindre haglat sedan han blev modell. Nu senast är det den brittiska tidningen ”Hello! Magazine” som hyllar prinsens utseende och placerar honom på en lista över de mest eftertraktade kungligheterna i världen.

Även kronprinsessan Mary, uppmärksammas för sin känsla för stil.Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA

”Wow, hur läcker är prins Nikolai inte?” skriver magasinet och gör en koppling till kronprinsessan Mary, vars känsla för mode och stil är välkänd.

”Han är tydligen välbevandrad inom mode och har gått visningar för både Burberry och Dior”, skriver Hello! Magazine vidare.

Danska kopplingar på listan

Prins Nikolai är dock inte den enda med kopplingar till Danmark på listan. Även drottning Anne-Maries barnbarn, prinsessan Maria Olympia och prins Constantine-Alexios av Grekland och Danmark lyfts fram av tidningen.

Och även om prins Nikolai inte är gift är han inte singel. Han är nämligen sambo med kärleken Benedikte Thoustrup. De fann varandra i samband med studierna på internatet Herlufsholm. 

Prinsen och Benedikte flyttade nyligen tillsammans i en lägenhet mitt inne i Köpenhamn sedan han lämnat sin bostad inne på slottsområdet Amalienborg där farmor drottning Margrethe bor.

9 saker ni (kanske) inte visste om drottning Margrethe