Danska prinsen Felix avslöjar sin stora dröm

Prins Nikolai (i den svarta kavajen) fyllde 18 år förra sommaren och firades av syskonen, prins Felix (till höger) och lillebror prins Henrik. Pappa Joachim och mamma Alexandra var med, förstås.
Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLA PICTURES
Lillebror Felix vill gå i sin brors fotspår vad gäller utbildningen.
Foto: STEEN BROGAARD / STEEN BROGAARD
Prins Nikolai har gjort succé på catwalken – nu blir han snart militär.
Foto: DIGITAL CATWALK / DIGITAL CATWALK/AVALON B3275

18-årige prins Nikolai i Danmark har uppmärksammats stort i hemlandet för sitt karriärval – att bli modell. 

Prins Joachims och grevinnan Alexandras andre son, prins Felix, avslöjar nu att han vill gå i sin brors fotspår. 

– Jag kan gott tänka mig att göra som min bror, säger prins Felix till danska "Se og Hør" – men han syftar inte på modellkarriären. 

18-årige prins Nikolai har inlett sin modellkarriär i Danmark på ett storslaget sätt. Pappa Joachim och grevinnan Alexandra har flera gånger stöttat sonens val offentligt, och i slutet av februari visade han kläder för Burberry under London Fashion Week. Han hade strax innan det plockats upp av modellagenturen Scoop Models.

Enligt tidningen "Tæt på" var det Scoop Models ägare Bente Lundquist som upptäckte prins Nikolais kvaliteter som modell. Det var även hon som rekommenderade honom till Burberry inför London Fashion Week.

Men det är inte bara mode som gäller för prins Nikolai. Efter studenten ska 18-åringen påbörj en reservofficerutbildning. Och själv har prinsen sagt:  

– Jag vill inte göra karriär som modell utan ser det snarare som ett jobb jag kan göra medan jag håller på att utbilda mig. 


LÄS MER: Här gör prinsen succé på catwalken 


Grevinnan Alexandra med ex-maken Martin Jørgensen. De gifte sig efter Alexandras skilsmässa från prins Joachim.
Foto: SUVAD MRKONJIC

Lillebror följer efter

Nu gör nyheter i Danmark gällande att prinsen inte blir ensam om att verka i det militära. Lille bror Felix har nämligen berättat att han vill gå i sin brors fotspår. Inte gällande modet – men militärtjänstgöringen. 

– Jag vill också gå med i försvaret, jag kan gott tänka mig detsamma som min bror. Först i gymnasiet och sedan försvaret efter det. Det är något som jag har pratat en del med min far om, så det är också en klar inspiration från honom, säger Felix enligt danska "Se og Hør", vilket även BT har rapporterat om.  

Prins Nikolais och Felix pappa, prins Joachim, gick också den militära vägen efter sin skolutbildning. 

Joachims karriär som reservofficer har gått från sergeant via löjtnant till reservöverste i armén. Han började som rekryt i Drottningens livregemente men har under åren fått flera stjärnor på sin uniform.


LÄS MER: Efter modésuccén – nu blir det militären för prinsen 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!