Prins Felix bekräftar nya kärleken: ”Vi är ett par”

Vem är vem i det danska kungahuset?
Prins Felix tog nyligen studenten. Nu bekräftar han att han har ett förhållande med jämnåriga Karen Bak.
Foto: CHRISTOPHERSEN/PPE/SIPA/SHUTTERSTOCK
Prins Felix är grevinnan Alexandra och prins Joachims yngsta gemensamma son. Han är lillebror till ”modeprinsen” Nikolai.
Foto: CHRISTOPHERSEN/PPE/SIPA/SHUTTER / REX TT NYHETSBYRÅN

Kärleken spirar i det danska kungahuset. 

18-årige prins Felix, grevinnan Alexandras yngste son, berättar nu att han har hittat kärleken. Den jämnåriga Karen Bak. 

– Vi har träffats ett tag, säger prinsen till Se og Hør. 

Under sommaren har den stora nyheten kring det danska kungahuset handlat om att ex-prinsessan Alexandra har träffat en ny kille, IT-entreprenören Nicolai Peitersen, 51. 

– Vi är väldigt förtjusta i varandra. Även om detta är på ett tidigt stadium så hoppas vi att vi har en lång, gemensam framtid, har Nicolai Peitersen berättat för BT.

Nu kommer fler goda kärleksnyheter, prins Joachim och Alexandras 18-årige son, prins Felix, har även han hittat kärleken. Den jämnåriga Karen Bak.

Det bekräftar han för Se og Hør, genom presstalespersonen Helle von Wildenrath Løvgreen.

– Det stämmer att jag och Karen är ett par. Vi har träffats ett tag, säger prinsen. 

Han har nyligen tagit studenten från Gammel Hellerup Gymnasium medan Karen Bak har gått på Ingrid Jespersens gymnasieskola på Österbro i Köpenhamn. 

Det var under förra veckan som Felix sprang ut med studentmössan på huvudet, redo att ta klivet ut i vuxenlivet. Det var en lättad prins som tog emot medierna efter examen. 

– Det är väldigt härligt. Nu är det äntligen avslutat. Det är 13 års slit som är över, sa han till det samlade pressuppbådet. 

Storebror Nikolai tillsammans med sin flickvän Benedikte.
Foto: PETER BUGGE / MEGA/IBL
De har varit ett par i över fyra år nu.
Foto: Privat

Nikolais kärlek håller

Även Felix storebror Nikolai träffade sin sin flickvän Benedikte Thoustrup under gymnasietiden. Många undrade om förhållandet bara skulle vara en flyktig tonårsflört men nu har de två varit ett par i över fyra år. 

Relationen har inte saknat utmaningar, prinsen har tidigare berättat om hur de hade ett distansförhållande då Benedikte studerade franska på det ansedda universitetet Sorbonne i Frankrike. Men numera ser de båda varandra betydligt mer ofta eftersom de studerar på samma skola igen, Copenhagen Business School.

Kungahusexperten Søren Jakobsen tror att förhållandet kan hålla länge. 

– Alla förutsättningar finns för att Nikolai har hittat sitt livs kärlek. De två uppför sig också helt rätt, har han sagt till Se og Hør. 

Enligt Søren Jakobsen kommer hon från en familj som verkar förnuftig. 

– Benedikte har haft fina förutsättningar i livet, hon har gått på Herlufsholm och studerat i Paris. 

TV: Mer om det danska kungahuset

Så blir framtiden för det danska kungahusets minsting: ”Inget är förbjudet”.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!