Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prinsen på femte plats efter helgens tävling

Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

I helgen syntes prins Carl Philip återigen på racerbanan.

Denna gång i Anderstorp - där konkurrensen var hög. 

– Han är en riktig vinnarskalle. Han gillar inte när det inte går bra, har Jonas Lundin, tidigare vd för STCC-tävlingar om prinsen.

I helgen genomfördes en race-tävling i Anderstorp. Tävlingen pågick under fredagen och lördagen med totalt tre race och är en del av mästerskapet Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Prins Carl Philip var med och tävlade och under helgens tre lopp där poängen samlades ihop - vilket innebär att han nu ligger på plats fem i hans kvot i mästerskapet.

– Alla som tävlar vill så klart ligga först. Det är flera deltävlingar kvar och prinsen har kapacitet att klättra upp i sin placering, säger Jerker Johansson, mediamanager för Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Prins Carl Philip är med i mästerskapet för sjunde gången och förra året landade han på andra plats.

Porsche Carrera Cup har totalt sex deltävlingar och efter helgen kvarstår fyra stycken. Själva finalen blir i Mantorp den första och andra oktober.

Varmt men välförberett

Trots att det varit en värmebölja i Småland under helgen lyckades alla förarna genomföra tävlingen utan problem.

– De är så pass vältränade och förberedda så de klarar det, säger Jerker Johansson.

Vinnaren i helgens tävling blev Växjöbon Lukas Sundahl. Han tävlade däremot inte i samma kvot som prinsen. Carl Philip ingår i kvoten som kallas Masters Cup.

– Man kan säga att Masters Cup är som ett mästerskap i mästerskapet. Det är för dem som är över 40 år och som inte tävlat lika mycket på professionell nivå, säger Jerker Johansson.

Enligt Jerker Johansson är konkurrensen i mästerskapet högre i år än förra. Han berättar att prinsen fick en bättre start förra året men att han har höga förhoppningar på prinsens kommande tävlingar. 

I helgen var det publikfritt i Anderstorp - något som fattats beslut om sedan länge. Därför kunde ingen publik ta del av tävlarnas förberedande åkningar på banan eller hurra vid själva tävlingen.

– Jag hann tyvärr inte prata med prinsen efteråt men han vill nog ha ett ännu bättre resultat i kommande race, säger Jerker Johansson.

Nästa deltävling kommer vara i Falkenberg den nionde till tionde juli.


TV: Se när nyfödde prinsen åker hem

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!