FESTADE LOSS. Prins Carl Philip festade för 100 000 kronor på klubben Nasa i Köpenhamn. Bilden på Carl Philip är från ett tidigare tillfälle i Båstad. Foto: SVEN LINDWALL/THOMAS WILMANN/POLFOTO
FESTADE LOSS. Prins Carl Philip festade för 100 000 kronor på klubben Nasa i Köpenhamn. Bilden på Carl Philip är från ett tidigare tillfälle i Båstad. Foto: SVEN LINDWALL/THOMAS WILMANN/POLFOTO

Prins Carl Philip festade för 100 000 kronor

Publicerad
Uppdaterad
KÖPENHAMN. Prins Carl Philip roade sig kungligt på inneklubben Nasa i Köpenhamn i helgen.
- Notan för Carl Philip och hans vänner gick på 70 000 danska kronor (cirka 100 000 i svensk valuta), säger Nasas ägare Jacob Svingegaard.
Prins Carl Philip hade tidigare på kvällen besökt den jättelika housefesten "Sensation white" som gästade arenan Parken i Köpenhamn.
Därefter åkte prinsen och hans sällskap på 20 personer till den kända medlemsklubben Nasa där de festade fram tills klubben stängde klockan fem på morgonen.

Känd som lågmäld

Prinsen är känd för att vara den mer lågmälda av de svenska kungabarnen.
Men när han intar Köpenhamn kan han släppa loss ordentligt, skriver Ekstra-bladet om Carl Philips danska nattklubbsbesök.
- De gav järnet, dansade i sofforna och utnyttjade klubbens alla möjligheter maximalt, säger Svingegaard.


Beställde Cristal

- Prinsen och hans vänner är bra på att festa, de beställde bland annat in en 3-litersflaska champagne av märket Cristal för 50 000 kronor, en exklusiv flaska som bara finns på ett fåtal ställen i Skandinavien, säger Svingegaard till Kvällsposten.
Prinsen, som just nu studerar andra terminen vid lantbruksuniversitetet i Alnarp, lämnade klubben fem på morgonen.
- Detta var inte första gången vi hade den svenske prinsen som gäst. Han var här även förra året så jag tror nog han trivs på Nasa, säger Svingegaard till Kvällsposten.
Anledningen till att Carl Philip upptäckt den danska jetsetklubben beror på att Nasa under flera år var såväl kronprins Frederik som prins Joachims stamställe.

Prins Joachims favorit

Det var här Joachim roade sig under den svåra perioden efter skilsmässan från Alexandra.
Vem i prinsens sällskap som skrev på 100 000-kronors-notan minns inte krögaren.
Hovets presschef Nina Eldh har sett uppgifterna om prinsens nattklubbsbesök och krognotan.
Hon har inte varit i kontakt med prinsen och kommenterar inte saken.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag