Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Premiär för Allsångsmorden i Ängelholms hembygdspark

Extra glad blev Axel Crona 12 år från Hörby vars största idol är Hasse Andersson. Foto: Marie Cleréus
Ängelholm och Hembygdsparken bjöd på fantastiskt väder och nästan 30 graders värme när KvP-läsarna närvarade på premiären av Allsångsmord. Foto: Marie Cleréus

Allsång, mordgåta och vackert väder.

På tisdagen var det premiär för Allsångsmord i Hembygdsparken i Ängelholm.

I publiken satt 30 KvP-läsare – som fick träffa skådespelarna före föreställningen.

Ängelholm och Hembygdsparken bjöd på fantastiskt väder och nästan 30 graders värme.

I publiken satt 30 Kvällspostenläsare – som före föreställningen fick träffa ensemblen. Skådespelarna berättade om rampfeber, men menade att det inte är så farligt med det om man är rutinerad och kan föreställningen.

– Det är något blåbär som är nervös, skojade Hasse Andersson.

Allsång i parken – alla sjöng med

För KvP-läsarna var det också gemensam fika med korv, dryck och kaffe innan alltsammans började.

”Skuld och gröna skogar” är världens första allsångsdeckare. Samtidigt som en mordhistoria nystas upp på scenen, stämmer ensemblen upp i sång. Alla får sjunga med och för den som inte kan texterna finns ett häfte i bänkraden.

En mordgåta nystades upp på scen – men det hindrade inte att publiken stämde upp i allsång. Foto: Marie Cleréus

Handlingen i föreställningen ”Guld och gröna skogar” utspelar sig i Sverige på 1950-talet och lockade, trots det dramatiska temat, till skratt. Monica Forsberg och Peter Flack står bakom idé och manus.

Handlingen kretsar kring en kvinna som har blivit änka – men som visar sig ha flera okända söner – som dessutom blir förgiftade. Och här börjar mordgåtan som nystas upp under föreställningen.

Hasse Andersson fick blommor

En av Hasse Andersson-fansen i publiken var Axel Crona, 12, från Hörby. Han älskar framför allt ”Änglahund” och ”Guld och gröna skogar” – och detta var inte första gången som han såg sin idol live, enligt pappa Jonas och mamma Anna.

På tisdagen hade han också passat på att ta med blommor till Hasse Andersson.

Peter Flack, Monica Forsberg, Marie Kühler, Amanda Flack och Hasse Andersson från ”Skuld och gröna skogar”-gänget uppträdde i Kvällspostens monter på Seniormässan. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

När det var dags för allsång var det klassiker som gällde, sånger som också på ett finurligt sätt infogats i handlingen. ”Dagny kom hit och spill”, ”I Honolulu” och ”Gulligullan” var några av sångerna. Och givetvis var Hasse Anderssons egen hit ”Änglahund” med.