Präst ville ha sex med en 15-årig konfirmand

Fick sparken. Efter att ha skickat snuskiga sms till en 15-årig pojke på kyrkans sommarläger fick den 60-årige prästen sparken. Nu har han även dömts till böter för sexuellt ofredande. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Foto: Jan Düsing

Efter sommarlägret med konfirmanderna skickade prästen sms till en 15-årig pojke där han skrev att han ville ha sex med pojken.

När snusk-sms:en blev kända fick han sparken och nu har han dömts till böter för sexuellt ofredande.

Den 60-årige prästen från Växjö stift skickade flera sms till pojken efter sommarlägret. Som  Kvällsposten tidigare har rapporterat var meddelandena fulla med sexuella anspelningar, i bland av mycket tydlig art.

– Jag ska vara helt ärlig: jag ville förstås prata, men jag hoppas förstås att vi skulle hamna i sängen och ha sex. För att jag är bög och du är ung och snygg", skrev prästen i ett sms.

Utreddes av polisen

Pojken berättade om prästens meddelande för sina föräldrar. En utredning inleddes och prästen togs ur tjänst. Dessutom blev han föremål för polisutredning.

Prästen har erkänt de faktiska omständigheterna, att han skickade sms:en, men har i förhör konsekvent nekat till att ha begått något brott.

– Jag menade inget illa med det jag skrev. Det var helt fel, galet. En fantasi som bara dök upp i huvudet. Jag borde ha insett att det var fel, sade han i förhören med polisen.

Böter och skadestånd

Nu har prästen dömts av Kalmar tingsrätt till 1 500 kronor i dagsböter för sexuellt ofredande. Prästen ska även betala 5 000 kronor i skadestånd till tonåringen.

Prästen har sedan han sparkades varit arbetslös.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!