Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Postnords enkla miss – två gångjärn ”för stort”

”Händelsen bekräftar bara alla fördomar som finns om det här företaget”, säger Kent. Foto: Privat
”Kunden råkade komma i kläm”, konstaterar Postnord. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Två små gångjärn till ett badrumsskåp - det var för stort för att Postnords chaufförer inte ansåg sig kunna köra hem dem Kent Klosterling i Löddeköpinge.

Han blev i stället hänvisad att själv komma och hämta försändelsen på postterminalen som ligger 2,3 mil därifrån.

– Händelsen bekräftar bara alla fördomar som finns om det här företaget, säger Kent.

Familjen Klosterling i Löddeköpinge bytte badrumsinredning för något år sedan, men senare gick gångjärnen sönder och leverantören i Bromölla lovade skicka nya med posten.

De två små gångjärnen var i metall och ryms egentligen lätt i innerfickan på en kavaj. I beställningen ingick också antingen leverans hem till dörren eller till närmaste utlämningsställe nära bostaden.

Så skedde också och problemet ansågs vara ur världen.

Men bara två månader senare var det dags igen. Gångjärnen havererade igen och på nytt blev Postnord inkopplad eftersom en andra försändelse skickades ut från Bromölla.

Var för stort

Och det var då allt strul startade med att företaget plötsligt hävdade att paketet var för stort att leverera till det aktuella utlämningsstället.

Det som gick vid ena tillfället tycktes alltså omöjligt att verkställa vid andra tillfället. Varför har Kent fortfarande inte fått något svar på.

– Det enda jag fick veta var att paketet skulle hämtas på postterminalen. I annat fall skulle det skickas tillbaka.

Till postterminalen i Toftanäs utanför Malmö är det 2,3 mil enkel resa.

Kent tyckte det hela var mycket konstigt eftersom plastpåsen som gångjärnen låg i bara var ett par decimeter på båda hållen. På talongen står angivet att vikten var tre hekto. Själva gångjärnen var inte större än att de rymdes i hans kupade hand.

– Jag har själv sett betydligt större paket som hamnar på Ica. Min egen fru beställer ibland sminkprodukter där förpackningarna är större än det här, säger han.

Levererade själva

I det läge som nu uppstod tog Kent förnyad kontakt med företaget i Bromölla som levererat gångjärnen.

– De insåg strulet och erbjöd sig själva att leverera direkt till dörren utan inblandning av Postnord. De hade en anställd som råkade befinna sig i mina trakter, så det blev leverans direkt hem till dörren i stället, säger han.

Var de andra gångjärnen tagit vägen vet han i dag inget om.

– Ärligt talat bryr jag mig inte heller, säger Kent. Jag behöver dom inte så de får gärna skickas tillbaka.

Anna Kjellander, presskommunikatör på postnord, beklagar händelsen och tillstår att det brustit i hanteringen på Postnord.

– Det uppstod ett fel när vi bytte system och kunden råkade komma i kläm. Men felet är åtgärdat nu, säger hon.

I det aktuella fallet ingick egentligen hemkörning av paket med en vikt upp till 35 kilo och med en maxlängd på 1,75 meter.

Anna Kjellander säger att kunden i fråga är välkommen att höra av sig till Postnord om denne har fler frågor eller behöver hjälp med annat kring händelsen.