Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Postnordchef sparkad i Danmark

Postnord har polisanmält händelsen.Foto: TT NYHETSBYRÅN
Enligt Ekstra Bladet pantande chefen flaskor för 30 000 danska kronor.Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Enligt Ekstrabladet har en chef för Postnord blivit sparkad efter att ha fuskat när han pantade tusentals flaskor som tillhörde postföretaget.

Ekstrabladet fångade gärningen på film.

Tusentals flaskor fanns på ett konkursbo, som tillhör Postnord, utanför Köpenhamn. Tanken var att flaskorna skulle pantas och att pengarna skulle skänkas till välgörenhet. Men så blev inte fallet. Ekstrabladet avslöjade en chef inom Postnord vid en pantstation i Køge där han valde att behålla drygt 30 000 kronor i egen ficka. 

– Chefen har fått sparken och vi ska se till att saken blir polisanmäld, säger pressavdelningen på Postnord till Ekstrabladet. 

”Nekar - är ingen tjuv”

Allt tyder på att chefen handlat självständigt och det finns inga andra misstänkta i fallet. Den sparkade chefen är fåordig i intervjun med Ekstrabladet.

– Jag nekar fortfarande, jag är inte någon tjuv, säger han. 

Händelsen inträffade en vecka efter att transportminister Benny Engelbrecht (S) meddelande att en extern utredning om Postnord Danmark skulle inledas. Då handlar det om att flera politiker har mottagit ett anonymt brev som innehåller anklagelser om bedrägeri på postkontoret. 

Anklagelserna handlar främst om att Postnord påstås ha slagit samman en del av verksamheten med Postnord Logistics, som utför andra arbetsuppgifter än de som ingår i Postnords samhällsomfattande tjänster. Postnord har nekat till dessa anklagelser. 

Det här är Postnord

Det här är Postnord – post- och paketutdelning i Sverige.