Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Posten har Mimmis paket som "gisslan"

Kvällsposten skrev den 8 november om fyraåriga Mimmi i Lagan som fått en födelsedagspresent postad till sig av sin bror Sebastian i Malmö. Eftersom Mimmi inte hade någon ID-handling så fick hon inte hämta ut sin present.

Fyraåriga Mimmis fejd med Posten verkar inte få något slut.

Posten fortsätter att vägra dela ut hennes födelsedagspresent medan Mimmis pappa ber Posten "stoppa upp paketet där solen aldrig lyser".

– Vi får till och med hämta ut hennes astmamedicin med våra egna ID-handlingar, men hennes post går inte, säger Mimmis pappa Christer.

Kvällsposten skrev den 8 november om fyraåriga Mimmi i Lagan som fått en födelsedagspresent postad till sig av sin bror Sebastian i Malmö.

Men eftersom Mimmi inte hade någon ID-handling så fick hon inte hämta ut sin present. Inte heller hennes föräldrar fick hämta ut presenten då paketet var adresserad till Mimmi och inte till föräldrarna.

– Jag åkte dit för att hämta ut det men fick nej. De vägrade att lämna ut paketet eftersom försändelsen var utställd på henne, säger Mimmis pappa Christer.

Adresserat till Mimmi - inte föräldrarna

Av personalen fick de veta att utan ID-handling för Mimmi går det inte att få ut paketet.

– Det är ju helt bisarrt! Hur många treåringar har ett ID-kort, säger Christer Thynell.

Nu har det gått två veckor och Mimmi har fortfarande inte fått sin present.

– Vi blev tillsagda att ta kontakt med Skatteverket och folkbokförningen för att hämta ett personbevis till Mimmi, säger Christer och berättar att familjen nu har bestämt sig för att inte hämta paketet.

– Jag bad dem ta paketet och stoppa där solen aldrig lyser, säger Christer.

Mimmi fyllde år på en lördag och arbetet med att fixa ett personbevis fick vänta till måndagen. Därefter väntar det handläggningstid och postgång.

– Om vi kommer dit med det så är det bara text. Det är inget foto på det personbeviset. Då kan man ju fråga sig hur mycket ID-handling det är.

Medicin men inte post

Så familjen struntade i personbeviset och väntar nu på att paketet ska återsändas till Sebastian som sedan får ta med sig presenten till julafton i stället.

– Utan hennes legitimation så får vi lov att hämta ut hennes astmamediciner, det räcker med en av föräldrarnas legitimation. Och mediciner kan ju döda tex ett barn om det kommer i fel händer. Men det får man lov att hämta ut, säger Christer irriterat.

Hur har Mimmi reagerat på hon inte fått sin present?

– Vi har hållit henne utom den vetskapen. Vi ville inte att hon skulle få lida på grund av de här idiotreglerna. Vilket hon ju ändå fått göra indirekt.

Kvällsposten har tidigare pratat med Charlotte Edström vid PostNords pressjour som bekräftar reglerna.

– Butiken gjorde helt rätt. Det är jätteolyckligt för henne, men vi har så strikta regler för att motverka bedrägerier.

Finns det ingen chans för familjen att få ut flickans present från sin storebror på sin födelsedag?

– Nej, inte utan en handling som styrker hennes ID, säger Charlotte Edström.