Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Porrmodellen röstar ja till porrfilter i skolan

Ewelina Marjatta är för porrfilter i skolan.

Porrmodellen Ewelina Marjatta är för att införa porrfilter i skolan. 

Men hon tycker också att det är viktigt att våga prata om sex med barn och unga. 

- Om man pratar om sex så blir det inte så märkvärdigt, säger Ewelina Marjatta. 

Kvällsposten skrev på tisdagen om Socialdemokraterna i Ljungbys förslag om att införa porrfilter i kommunens skolor. Nu får de medhåll från ett något oväntat håll. 

Ewelina Marjatta från Ingelstad arbetar som porrmodell, men håller trots det med om att det är viktigt att barn hindras från att se på porr i skolan. 

- Barn blir tidigt nyfikna, men sex och porr är inte samma sak. Om barn ser på porr för tidigt får de fel uppfattning av vad sex är. 

”Det finns djurporr och barnporr” 

Ewelina Marjatta tror också att det finns mycket porr som kan vara skadlig för barn att se. 

- Det finns sjuka saker, djurporr och barnporr, det ena med det andra. Sådant som barn inte ska se, säger hon. 

Däremot, berättar Ewelina Marjatta, tror hon inte att ett porrfilter skulle hindra barn från att komma i kontakt med porr helt. 

- Nej, jag tror att om barn vill söka upp porr kommer de göra det ändå, det är nog tyvärr ingenting man kan undvika. Alla har ju mobiler och kan surfa i dem nuförtiden. Men de ska inte se på porr på skoltid, på samma sätt som man inte får göra det på ett jobb när man är vuxen, säger hon. 

”Mer sexualkunskap!” 

För att förhindra att ungdomar får en skev bild av vad sex är tycker Ewelina Marjatta att man borde satsa på sexualkunskapen i skolan. Hon berättar att hon tror att det är ett problem att ungdomar får för lite sexualkunskap, och att föräldrar och vuxna skäms för att prata om sex med unga.

- Om man har mer sexualkunskap i skolan och vuxna vågar svara på barnens frågor om sex med barnen i stället för att tycka att det är pinsamt så blir det inte så märkvärdigt. 

Hon berättar också att hon tror att det är viktigt att bredda vad barnen lär sig på sexualkunskapen. 

- Jag tycker att barn och unga borde lära sig om mens, sex, kondomer, allt! Då kommer de att få en bättre bild och inte tro att porrfilmer är verkligheten.