Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anrika nattklubben tvingas till konkurs

The Tivoli startade 1996 – nu har de begärt sig själv i konkurs. Foto: LASSE SVENSSON
Förra året flyttades ångfärjestationen från parkeringen till havsläge. Foto: LARS-OLOF STRÖMBERG

Det populära utestället The Tivoli går i graven.

Under onsdagen lämnades konkursansökan in, enligt Helsingborgs Dagblad.

– Folk har hånglat här för första gången och det finns dom som gift sig här. För mig har det varit både ett livsverk och en livsstil, säger Hasse Jönsson, en ur ägartrion, till tidningen.  

När den gamla ångfärjestationen flyttade från parkeringen till havsläge trodde många på ett uppsving och en nytändning för The Tivoli. 

Ägarna hade också höga ambitioner när flytten genomfördes – och det kan vara anledningen till att The Tivoli nu kan tvingas lägga ner. 

– Även om det känns väldigt tungt just nu vill jag ändå känna att det kan komma något positivt ur detta. Jag tänker givetvis på vår underbara personal och på alla leverantörer som vi nu har skulder till. Vi ska göra rätt för oss till så många som bara är möjligt, säger Johannes Kajrup, en ur ägartron till Helsingborgs Dagblad

Skulder

The Tivoli startades 1996 och har levt sedan dess. Utöver verksamheten i den gamla ångfärjestationen har man arrangerat spelningar på Sofiero. 

Men kostnaderna vid flytten har blivit för höga och flödet med människor har inte varit särskilt högt. Därför dras The Tivoli med så stora skulder att en konkursansökan inte längre var möjlig att undvika. Företaget har begärt sig själv i konkurs.

"Hånglat här för första gången"

Läget – centralt i Helsingborg – väntas bli ett av stadens bästa med mycket folk i rörelse. Där är man inte ännu.

Hasse Jönsson beklagar att man tvingas lägga ner. 

– Vi har ju varit ett ställe för alla. Vi har haft teater, dragshow, jazz, dödsmetall, ja, allting. Folk har hånglat här för första gången och det finns dom som gift sig här. För mig har det varit både ett livsverk och en livsstil, säger han till Helsingborgs Dagblad. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!