Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smittan slår till: Nu stänger turistmålet

Danmark öppnar för resor för personer från hela Sverige
Absolut Vodkas ”The Åhus Villa” har stängt efter att en i personalen konstaterats smittad.Foto: JENS CHRISTIAN
Kenneth Hoffström, platschef på Absolut Home i Åhus.Foto: Absolut Company/Pernod Ricard

Ett av de mest populära turistmålen i Åhus har tvingats stänga akut.

Orsaken är att en i personalen på Absolut Vodkas museum och restaurang ”Absolut Home” har konstaterats smittad med covid-19.

– Vi fattade beslutet att stänga så att inte personal och gäster utsätts för smitta, säger Kenneth Hoffström, platschef på Absolut Home i Åhus.

I skånska Åhus finns finns både tillverkningen av Absolut Vodka men även det så kallade ”Absolut Home” i ”The Åhus Villa” som har restaurang, konferenslokal och guidade turer. Där får man veta mer om företagets anrika historia – och det är ett populärt utflyktsmål under sommarmånaderna. 

Nu har Absolut Home i Åhus tvingats stänga akut efter att en i personalen testat positivt för covid-19.

– Vi tog beslutet sent i går kväll och i dag har vi stängt och meddelat alla gäster som hade bokat. Dessutom har vi ringt upp gäster som eventuellt kan ha haft kontakt med personalen. Vi tror inte det är en stor risk att en gäst kan ha blivit smittad eftersom ingen i personalen har större gästkontakt men vi chansar inte, säger Kenneth Hoffström.

På Absolut Home i Åhus hemsida kan man se hur det står ”För tillfället håller Absolut Home stängt mer information kommer”.Foto: Skärmdump

Anläggningen ligger helt separat från tillverkningen och ska vara stängd i 14 dagar.

– Vi kommer sanera huset så mycket vi kan men i övrigt kommer personalen hålla sig hemma, ingen kommer gå dit och arbeta, säger Kenneth Hoffström.

Arbetade personen när han eller hon kände sig sjuk?

– Annars hade vi inte tagit till de här åtgärderna. Onsdagen var personens sista arbetsdag och då kände personen sig ”låg”, säger Kenneth Hoffström.

”Kontaktat alla gäster vi fått tag på”

På kvällen hade personen feber och tog senare ett test. Under fredagen kom besked om att personen visat positivt för covid-19 enligt platschefens uppgifter.

– Vi har kontaktat alla personal den här personen har jobbat med under tisdagen och onsdagen. Samt kontaktat alla gäster vi fått tag på. Vi tar steget att stänga för att vara säkra på att inget händer med personalen och i förlängningen gästerna.

Enligt Kenneth Hoffström är har den drabbade personen fått order att stanna hemma och kurera sig. Man har inte heller fått några indikationer på att någon annan smittats.

– Nej inget sådant, ingen som känner symptom eller något sådant, säger Kenneth Hoffström.

TV: Bedragare hyr ut Cecilias sommarhus

Hör henne berätta: ”Otroligt upprörande”