Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Populära sångarna från Lund stoppas

Folkhälsomyndigheten om uppdraget att utöka testningen.
Den populära vårtraditionen i Lund stoppas på grund av viruskrisen.Foto: JOHAN NILSSON / TT NYHETSBYRÅN

Den traditionsenliga studentsången från universitetstrappan i Lund på första maj ställs in. Orsaken är coronaviruset,  rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Traditionen, där unga och gamla studentsångare sjunger in våren på trappen intill de utslagna magnoliaträden, har pågått i runt 100 år. Sången har varit ett återkommande inslag på tv i många år, men i år blir det i stället en förinspelad konsert som sänds.

– Vi kommer att samla den aktiva kören på AF-borgens tak och sjunga där med utsikt över Domkyrkan och universitetet. Och så sjunger vi ut över hela Lundagård, säger Tomas Hagström, som är ordförande för kören, till SVT.

Alla kommer dock inte vara med, då vissa gamla medlemmar i kören tillhör riskgruppen över 70 år.

Häromåret hamnade studentsångarna i uppmärksamhetens ljus när SVT meddelade att man inte längre ville sända framträdandet. Efter en massiv proteststorm ändrade sig SVT dock.

Statsministern: ”Låt inte barnen knacka på hos grannarna och be om godis”.