Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Poppis lunchhak stänger – vill inte sprida corona

Arkiv. Li Feng äger restaurangen Fengsson dumplings house i Lund. Foto: Privat
Arkiv. Restaurangägaren Li Feng framför dumplingsmachinen. Foto: Privat
Arkiv. Li Fengs syster Ying Feng förberedder sås till kundernas dumplings.Foto: Privat

De är rädda för corona – därför håller de stängt. 

Lundarestaurangen berättade om sitt beslut i ett inlägg på Facebook.

– Vi gör detta för kundernas skull, säger Li Feng.

Populära lundarestaurangen Fengsson dumplings house stänger sina dörrar till kunder tills vidare på grund av rädsla för coronaviruset.

I ett inlägg på Facebook meddelade restaurangen sina kunder om beslutet, vilket SVT var först att rapportera om.

– Jag är själv rädd för att bli smittad och vill inte ta risken att sprida corona vidare, säger Li Feng som äger restaurangen tillsammans med sin syster Ying Feng och sin sambo Wenfeng Mo.

Arkiv. Lunchrestaurangen är populär i Lund men också väldigt trång. Det finns bara 10 sittplatser.Foto: Privat

Mellan jobbet och hemmet

Sedan coronaviruset bröt ut i Kina har hela familjen hållit sig inomhus, mellan jobbet och hemmet.

Men nu har familjens oro eskalerat ännu mer efter att smittade personer upptäcktes i Göteborg, berättar Li. Det var på grund av det ägarna tog det spontana beslutet att stänga restaurangen.

– Lund är en internationell stad och många av våra kunder är studenter. Tänk om en kund kommer fram till mig för att ta en beställning, har precis kommit tillbaka från ett drabbat område och bär viruset utan att veta om det, säger Li Feng.

Restaurangen meddelade sina kunder om beslutet under torsdagen.Foto: Skrämbild

”Farligt att hålla öppet”

Om coronaviruset fortsätter att utvecklas i Sverige kommer restaurangen att hålla stängt vilket kommer att påverka restaurangens ekonomi.

Men Li har redan funderat på alternativ för att fortsätta med sin verksamhet, som exempelvis att sälja dumplings via en app eller att ta beställningar på telefon.

– Eftersom restaurangen är så liten så vill vi inte att massa personer ska finnas i lokalerna. Då får kunderna ringa och sen hämta maten på gatan utanför restaurangen, säger Li Feng.

Ladda ner appen!Foto: KvP