Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Politikerns uppmaning inför påsk: ”Res gärna”

Carl Johan Sonesson, regionstyrelsens ordförande i Skåne.Foto: PRESSBILD
Sandhammaren i Österlen. OBS: arkivbild.Foto: INGEMAR MAGNUSSON / ADOBE STOCK

Släktkalas och äggjakt. 

Påskledigheten närmar sig och många planer har lagts på is.

Region Skånes högsta politiker Carl Johan Sonesson (M) uppmanar folk att inte resa norrut, men säger också till Sydsvenskan

– Res gärna i påsk, men res bara inom Skåne. 

I skrivande stund har 15 personer avlidit av coronaviruset i region Skåne, 14 personer intensivvårdas och antalet personer som har konstaterats vara smittade med viruset ligger på 349.

I jämförelse med andra regioner i Sverige, och särskilt Stockholm, har Skåne hittills klarat corona-pandemin bättre och haft en mer kontrollerad spridning av viruset.

I fredags ringde Stefan Löfven till regionsstyrelsens ordförande Carl Johan Sonesson för att höra om läget med pandemin i Skåne. Löfven passade även på att berömma regionen för sitt arbete mot coronaviruset, skriver Sydsvenskan.

”Res gärna i påsk”

Nu när påskledigheten närmar sig har många tidigare planerade resor till släkt och familj ställts in. Andras påskplaner har lagts på is i hopp om att situationen förbättras.

Carl Johan Sonesson ser just nu inte något problem med att skåningar reser i påsk så länge det sker inom länets gränser.

– Det är jätteviktigt just nu att varken vi i Skåne eller människor i andra regioner reser till andra län. Vi måste göra allt vi kan för att undvika att hela Sverige får en gemensam sjukdomstopp, säger Carl Johan Sonesson, till tidningens reporter Erik Magnusson. 

Han bedömer att det inte utgör någon risk för familjemedlemmar att träffas och äta påskmiddag tillsammans.

– Man kan mycket väl ha släktkalas. Men det gäller att göra det på nya sätt. Man kan till exempel sitta på avstånd, utomhus, säger han till tidningen.

Miss inga nyheter! Ladda ner KvP:s app – och slå på notiser – för senaste nytt. 

Positiva nyheter från världen 

Danmark öppnar skolorna efter påsk