Politikern: Jag avgår om jag inte får parkera 

PRINCIPSAK. Björn O Svensson, nämndeman för Centerpartiet, tycker att Blekinge tingsrätt ska hålla honom med parkeringsplats på arbetsplatsen. Men det gör inte tingsrätten, så nu slutar han.
Foto: MARCUS PALMGREN/BLT

Nämndeman Björn O Svensson har avsagt sig upp­draget i protest mot att han inte längre får parkera bilen utanför tingsrätten i Karlskrona.

- Jag är inte beredd att behöva gå till en annan p-plats. Det är en principsak, förklarar han för Blekinge Läns Tidning.

Hans avskedsansökan damp ner hos lagmannen Pia Johansson på Blekinge tingsrätt häromdagen.

- Jag har aldrig varit med om något liknande, säger hon till BLT.

- Han får väl göra som alla andra. Parkera bilen och gå tio minuter, eller välja ett parkeringshus. Han får betalt för utläggen.

Men Björn O Svensson är stenhård.

- Mina möjligheter att fullfölja uppdraget som nämndeman försämras om jag inte kan parkera bilen i närheten av arbetsplatsen.

Får bara stå två timmar

Det finns inga andra skäl till att Björn O Svensson nu slutar med omedelbar verkan.

Sedan den 25 juni har Karlskrona en ny parkeringsstrategi. På torget där Björn O Svensson alltid ställt sin bil får man numera bara stå två timmar i sträck.

- Då får jag begära att förhandlingarna avbryts varannan timme så att jag kan gå ut och flytta bilen. Det är jag inte beredd att göra, säger han till BLT.

Vill inte flytta 300 meter

Riktigt hur långt det är till alternativ parkering vet han inte.

- Men till Prinsgatan där man får stå sju dygn är det ungefär 300 meter.

Lagman Pia Johansson:

- Att som nämndeman, ett fint politiskt uppdrag, låta sig påverkas av något så futtigt som en parkeringsplats visar vilket dåligt omdöme han har.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!