Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polismannens fina gest till polisrädde pojken Loui, 3

Loui Dinneke fick besöka polisens garage.Foto: Privat
Louis rädsla verkar nu vara som bortblåst.Foto: Privat.

En polisman fick veta att treåriga Loui Dinneke från Sölvesborg var livrädd för poliser och lät honom få följa med in i garaget.

– När vi skulle gå sa de 'kan du lova att inte vara rädd för poliser längre' och det gjorde han. Så det blev bra och vi är jättetacksamma, säger mamma Anna-Ida Dinneke.

Den treåriga Loui Dinnekes rädsla för poliser hade börjat bli ett problem, berättar mamma Anna-Ida Dinneke från Sölvesborg.

– Det gick så långt att han inte kunde vara på förskolan av rädsla för att polisen skulle komma när vi föräldrar inte är med. Han var osäker på när han gjorde rätt och när han gjorde fel och vad som var polisens uppgift. Han kunde bli rädd att polisen skulle komma när han kastade ett äppelskrutt. Han tog det väldigt hårt, säger hon.

Familjemedlemmarna har försökt hjälpa honom att bli trygg – men oron har funnits kvar.

Louis rädsla fick honom att stanna hemma från förskolan.Foto: Privat

Fick provsitta motorcykeln

När Louis lillasyster skulle hämta ut sitt pass under fredagen tog Anna-Ida Dinneke med honom till polisstationen för att han skulle få lära sig mer.

– För oss har det var en jättestor grej. Han fick sitta med sin mormor och prata om det här.

– När vi var på väg ut så pratade vi om att besöket hade gått bra och att det inte varit något farligt. Då kom en man med passerbricka som frågade om vi ville komma med och titta på bilarna och motorcyklarna i garaget. Loui som är väldigt motorintresserad slets mellan känslorna men följde med och fick provsitta fordonen.

 

LÄS OCKSÅ: Polisens fina gest mot knivhotade femåringen 

Louis som är motorintresserad gladdes åt favoritmärket BMW.Foto: Privat
Även en klassisk polisbil fick en provsittning.Foto: Privat

”Vi är jättetacksamma”

I garaget kom också en polis i uniform som pratade med Loui och förklarade polisens arbete.

– När vi skulle gå sa de 'kan du lova att inte vara rädd för poliser längre' och det gjorde han. Så det blev bra och vi är jättetacksamma, säger hon och fortsätter:

– Loui tyckte att det var jättehäftigt, han har visat bilden för sina mor- och farföräldrar.

 

TV: Alexander, 2 blev överlycklig av polisens gest

Föräldrarna är lättade över att rädslan verkar ha släppt.Foto: Privat

Var rädslan kom i från vet inte mamma Anna-Ida:

– Han har tittat på Pippi och vi har spekulerat om det bygger på poliserna Kling och Klang, han har inte sett något ingripande eller varit i kontakt med poliser tidigare, säger hon.