Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisjakt efter lastbil fullastad med choklad

Här är de vanligaste brotten i Sydsverige.

När polisen ville kontrollera en mindre lastbil vägrade föraren att stanna. 

Efter ett kortare efterföljande flydde två män ut i skogen. 

”Bilen som männen färdades i är fullastad med chokladkakor”, skriver polisen på sin hemsida. 

Det var strax efter klockan 5 under fredagsmorgonen som polisen upptäckte lastbilen strax utanför Åstorp och bestämde sig för att göra en rutinkontroll.

Men lastbilens förare stannade inte på polisens uppmaning och det blev en kortare biljakt. Efter en stund stannade lastbilen två personer lämnade platsen springade ut i ett skogsområdet. 

”Flera polispatruller, däribland hundpatrull, kopplas in i ärendet och kort därpå grips en av de misstänkta männen”, skriver polisen på sin hemsida. 

Fullastad med choklad

Den gripne mannen är i övre tonåren. 

När polisen undersökte lastbilen upptäckte de att den var fullastad med chokladkakor. Lasten misstänks vara stulen, men polisen vet i nuläget inte varifrån. 

Under morgonen hittade polisen den lastbil som godset är stulet från. 

”Antalet chokladkakor som stulits är ännu inte fastställt, men den lilla lastbilen som stöldgodset transporterades i ska enligt patrullerna på plats haft 'choklad hela vägen från golv till tak'”, skriver polisen. 

I samband med insatsen stoppades tågtrafiken i området eftersom polispatrullerna rörde sig i närheten av en järnväg.