Hells Angels klubblokal utanför Hässleholm. Foto: JENS CHRISTIAN / FOTOGRAF JENS CHRISTIANHells Angels klubblokal utanför Hässleholm. Foto: JENS CHRISTIAN / FOTOGRAF JENS CHRISTIAN
Hells Angels klubblokal utanför Hässleholm. Foto: JENS CHRISTIAN / FOTOGRAF JENS CHRISTIAN
Polisen hade stor närvaro under helgens Power Start of Summer Meet i Hässleholm. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTENPolisen hade stor närvaro under helgens Power Start of Summer Meet i Hässleholm. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Polisen hade stor närvaro under helgens Power Start of Summer Meet i Hässleholm. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Det var under helgens Power Start of Summer Meet i Hässleholm som en Hells Angels-medlem tilldrog sig polisens intresse. Personerna på bilden har ingeting med händelsen att göra. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTENDet var under helgens Power Start of Summer Meet i Hässleholm som en Hells Angels-medlem tilldrog sig polisens intresse. Personerna på bilden har ingeting med händelsen att göra. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Det var under helgens Power Start of Summer Meet i Hässleholm som en Hells Angels-medlem tilldrog sig polisens intresse. Personerna på bilden har ingeting med händelsen att göra.  Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

Polistillslag mot Hells Angels – fyra anhållna

Publicerad

Fyra personer har anhållits av polisen efter en husrannsakan mot mc-klubben Hells Angels klubblokal utanför Hässleholm, rapporterar Norra Skåne.

– När vi kom in i lokalen hittade vi både narkotika, dopingmedel och ett modifierat jaktvapen, så det var bingo för oss, säger polisområdeschef Pär Cederholm till Kvällsposten.

Polisen har den senaste tiden misstänkt en ökad aktivitet kring Hells Angels klubblokal utanför Hässleholm. En Hells Angels-medlem drog i lördags till sig polisens intresse under bilträffen Power Start of Summer Meet i Hässleholm, som Norra Skåne var först med att berätta.

– Vi ser en ökad aktivitet genom att vi får mer information och har lite ökad tillsyn. Vi var rätt så mycket folk i och med att vi hade Power Meet i Hässleholm. Eftersom det var rätt så lugnt låg vi ute på vägarna och gjorde vi en vanlig kontroll på honom, säger Pär Cederholm.

"Det var i överlåtelsesyfte"

Mannen stoppades vid 22-tiden på lördagskvällen för misstänkt drograttfylla och togs med vad polisen misstänker är narkotika. 

– Det var ett narkotiskt preparat. Mängder kan jag inte ta upp, men han hade mer än till sig själv. Det är inga gigantiska mängder, men förpackat och i tillräckligt mycket för att vi skulle misstänka att det var i överlåtelsesyfte, säger Pär Cederholm.

Gjorde husrannsakan

Polisen gjorde strax efter midnatt en husrannsakan mot Hells Angels klubblokal utanför Hässleholm och fann vad man tror är dopingpreparat samt narkotika och ett modifierat jaktvapen.

– Vi var några stycken som gjorde en husrannsakan eftersom han lämnat lokalen med motorcykeln innan han stoppades av polisen. Han hade portionsförpackad narkotika på sig som vi bedömde var till försäljning och då kunde vi göra en husrannsakan i lokalen för att se om det fanns mer. Vi hade inga uppgifter om att det skulle finnas narkotika i lokalen, säger Pär Cederholm. 

Fyra personer anhållna

Tre personer som fanns i fastigheten greps och anhölls, liksom personen som stoppades under cruisingen. Narkotikan ska nu analyseras. 

– Det var av den mängden att det definitivt var i överlämningssyfte. 

 

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag