Det hela slutade lyckligt – efter en insats från polisen. Foto: COLOURBOX.COM
Det hela slutade lyckligt – efter en insats från polisen. Foto: COLOURBOX.COM

Poliserna hittade borttappad morfar

Publicerad

Den sjuårige pojken var otröstlig när polisen stötte på honom i Åbroparken i centrala Värnamo.

Anledningen: Han hade tappat bort sin morfar.

Men efter lite detektivarbete slutade hela missödet lyckligt.

Polispatrullen var ute på vanlig rutinpatrullering vid 15.30-tiden på fredagseftermiddagen och tog en tur genom idylliska Åbroparken i Värnamo för att se att allt var bra överallt.

Men allt var inte bra överallt. Under patrulleringen stötte de på en liten pojke som beskrivs som mycket ledsen. Efter en kort stund förstod de varför – pojken hade kommit ifrån sin morfar.

Via telefon försökte patrullen genast få tag på antingen morfar eller någon annan anhörig, men utan att lyckas.

Gav inte upp - hittade morfar

Poliserna gav dock inte upp utan fortsatte idogt sitt sökande och efter drygt tio minuter fick de tag på den försvunna morfadern.

– Patrullen meddelade klockan 15.43 att pojken och morfadern kunde återförenas, skriver polisen på sin hemsida.

 

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag