Poliser lurades ut på larm – attackerades

Patrullen skickades ut på larm, men när de kommer till platsen inser de att de blivit lurade. "Från en gångbro kastas två brandbomber mot poliserna."
Foto: Ludvig Thunman / KVP/EXPRESSEN
Brandbomb från ett annat tillfälle.
Foto: Ulf Ryd

Sent i går kväll larmades polisen till ett personrån i Dalhem centrum i Helsingborg.

När patrullen kommer till platsen inser de att de blivit lurade.

– Från en gångbro kastas två brandbomber mot poliserna, säger Eva–Lotta Hermansson Truedsson, informatör på polisen i nordvästra Skåne.

23:20 larmas polisen till ett personrån vid Dalhem centrum, enligt HD som var först med att skriva om händelsen. Ska man köra med bil till Dalhem centrum måste man passera under en gångbro. När patrullen ska passera under bron ser de tre gestalter uppe på stående bron.

– Det är tre ungdomar som står där och patrullen stannar till. Då kastas två brandbomber mot dem. Det blir ingen träff på människor eller bil men en landar några meter framför bilen, säger Eva–Lotta Hermansson Truedsson.

Lurades dit

Innan poliserna tagit sig upp på gångbron är ungdomarna borta. Patrullen kallade på förstärkning.

– Vi gjorde ett eftersök men lyckades inte spåra några personer. Det var ju listigt att välja just den platsen eftersom man inte kan köra upp på bron med bil.

Poliserna misstänker att de lurats till platsen, för något rånoffer fanns inte i Dalhem centrum.

– Vi rubricerar det som försök till grov misshandel. Det är en tråkig utveckling och nu hoppas vi att allmänheten ska höra av sig med tips om händelsen, om de sett eller hört något i går kväll. Förhoppningsvis kan vi finna spår av fingeravtryck på flaskorna som vi skickat på teknisk undersökning.

Brandbomber - även kallade molotovcocktails, består av en glasflaska fylld med en lättantändlig vätska. Ofta stoppas en tygtrasa ner i flaskhalsen för att kunna antända den.


Följ Kvällsposten på Facebook, Twitter och Instagram för de senaste sydsvenska nyheterna!

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!