Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trafikkaos på E6 – polisen varnar

Tolv olyckor i Skåne sedan midnatt – här har de skett.

Skåne län har drabbats av tolv trafikolyckor sedan midnatt.

Nu larmar polisen för att väglaget är ”extremt halt”.

– Ta det väldigt lugnt där ute, säger polisens presskontakt Evelina Olsson. 

Fredagen var en kaosartad plats på väldigt många vägar runtom i landet. Efter att SMHI skickat ut en klass 1-varning var det mycket riktigt på flera platser så att tungt snöfall resulterade i osäkra vägar.

Bland annat var fyra tunga fordon, två bussar och två lastbilar, inblandade i en seriekrock på E18 utanför Hallstahammar. Och på E4 ledde olyckorna till timslånga köer.

Efter midnatt har Skåne län drabbats av minst tolv trafikolyckor som krävt polisinsatser.  Sex av dessa är i Helsingborg, där bland annat en bil har voltat utanför Bårslöv. På E6:an har flera incidenter inträffat, exempelvis har en personbil hamnat på glid och farit in i en lastbil.

Trafikkaos i Skåne

I Malmö har en personbil kört in i ett träd i stadsdelen Fosie, och i Ängelholm har en lastbil tappat kontrollen och kört in i ett mitträcke. 

På polisen har man reagerat på antalet olyckor.

– Det är anmärkningsvärt. Det är väldigt många, säger Evelina Olsson, presskontakt på polisen i Skåne län. 

Polisen har nu en uppmaning till alla bilister som är ute på vägarna i Skåne.

– Ta det väldigt lugnt. Det är extremt halt på vissa ställen. Det märkte jag när jag själv var ute och körde. Det kan komma väldigt plötsligt, säger Olsson. 

Vet du mer? Kontakta oss!

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.