Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens vädjan för att hitta försvunne Mikael: ”Hör av er”

Tidigt i sökarbetet släppte polisen en bild på en båt som liknar den som Mikael färdades i.Foto: POLISEN

Polisen uppmanar nu alla som varit i Blekinge skärgård kring Mikael Peterssons försvinnande att höra av sig.

– Det spelar ingen roll om du sett något eller inte. Vi vädjar till alla att höra av sig, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen. 

Samtidigt fortsätter polisens sökinsats med full kraft.

Mikael Petersson, 57, försvann i Karlskrona den 25 juli. Ett av de sista spåren är från en mindre träbåt i närheten av Mikaels hem. Grannar såg hur Mikael och två andra personer färdades i båten – kort senare var han anmäld försvunnen.

– Det var alldeles tydligt att Mikael var en av personerna. Vi såg dessutom att de inte hade något med sig. Det var alldeles tomt i båten, har en granne tidigare berättat för Kvällsposten.

Polisen har i flera veckor sökt kring Blekinge skärgård efter Mikael. Drönare har varit uppe i luften och dykare har sökt under vattenytan.

Alla uppmanas höra av sig 

Än så länge har allt sökarbete varit förgäves och därför går nu polisen ut med en ny uppmaning till allmänheten.

Alla som varit kring skärgården söndagen den 26 juli uppmanas höra av sig till polisen. Oavsett om man gjort några iakttagelser eller inte.

– Vi har tidigare publicerat bilder på den försvunne och på en båt. Nu utvidgar vi detta och vill komma i kontakt med alla som varit i skärgården. Från tidig morgon till sen kväll, säger Robert Loeffel vid polisen.

– Vi är medvetna om att det kan bli väldigt många som hör av sig. Men det kan vara av vikt för oss. Vi är också intresserade att komma i kontakt med personer som inte sett något. 

Polisens uppmaning är att inte själv försöka värdera om man har information som kan vara av betydelse för utredningen. I stället uppmanas alltså alla som varit i skärgården den 26 juli höra av sig.

Oavsett tid. Oavsett plats.

– Exempelvis kan man berätta för oss att ”jag var vid denna viken, vid denna tidpunkt, och där var ingen båt.” Om vi får veta det kan det hjälpa oss komma på rätt spår, säger Robert Loeffel.

Personer som varit i Blekinge skärgård den 26 juli uppmanas höra av sig till polisens växel på nummer 114 14.

TV: Se översvämningen i Ljungby

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!