Inbrottet i klädbutiken Annabelle gjordes natten till söndagen den 30 oktober. Tjuvarna slog sönder en ruta och gick in. Foto: PolisenInbrottet i klädbutiken Annabelle gjordes natten till söndagen den 30 oktober. Tjuvarna slog sönder en ruta och gick in. Foto: Polisen
Inbrottet i klädbutiken Annabelle gjordes natten till söndagen den 30 oktober. Tjuvarna slog sönder en ruta och gick in. Foto: Polisen
Ett par bortkastade engångshandskar som hittades i butiken gav DNA-träff på en 29-åring som nu åtalas för stölden. Foto: PolisenEtt par bortkastade engångshandskar som hittades i butiken gav DNA-träff på en 29-åring som nu åtalas för stölden. Foto: Polisen
Ett par bortkastade engångshandskar som hittades i butiken gav DNA-träff på en 29-åring som nu åtalas för stölden. Foto: Polisen
I en lägenhet fanns mängder av klädesplagg och uppbrutna larmbrickor. Foto: PolisenI en lägenhet fanns mängder av klädesplagg och uppbrutna larmbrickor. Foto: Polisen
I en lägenhet fanns mängder av klädesplagg och uppbrutna larmbrickor. Foto: Polisen
Galgar från den bestulna butiken låg i garderoben hemma hos en kvinna på Seved. Foto: PolisenGalgar från den bestulna butiken låg i garderoben hemma hos en kvinna på Seved. Foto: Polisen
Galgar från den bestulna butiken låg i garderoben hemma hos en kvinna på Seved. Foto: Polisen
Polisen hittade handväskor som fortfarande hade prislapparna kvar. Foto: PolisenPolisen hittade handväskor som fortfarande hade prislapparna kvar. Foto: Polisen
Polisen hittade handväskor som fortfarande hade prislapparna kvar. Foto: Polisen
Jackor direkt från butiken, lättidentifierade eftersom de hänger kvar på galgarna. Foto: PolisenJackor direkt från butiken, lättidentifierade eftersom de hänger kvar på galgarna. Foto: Polisen
Jackor direkt från butiken, lättidentifierade eftersom de hänger kvar på galgarna. Foto: Polisen

Polisens stora fynd: Kläder för 250 000

Publicerad

Den 29-årige mannen nekar till att ha stulit kläder för en halv miljon i en butik på Kronprinsen i Malmö.

Men kvar på golvet låg engångshandskar med hans DNA.

Och en bit av samma handske dök upp när polisen av en slump hittade hälften av stöldgodset.

Inbrottet i klädbutiken Annabelle gjordes natten till söndagen den 30 oktober. Tjuvarna bröt sig in genom den sämst bevakade ingången till Kronprinstorget, slog sedan sönder en ruta och gick in.

Kläder för över en halv miljon kronor försvann, tillsammans med ett kassaskåp och över 50 000 kronor i kontanter.

Redan fem dagar senare snubblade Malmöpolisen över halva stöldbytet. Vid en utryckning till ett banalt lägenhetsbråk på Seved hittade en patrull mängder av klädesplagg, galgar och uppbrutna larmbrickor.

Kassalåda på balkongen

På balkongen låg lådan från butiken Annabelles kassaapparat. Tom, förstås.

Den 27-åriga kvinnan som bor i lägenheten pekade ut sin förre pojkvän och berättade att han och en kompis hade kommit med grejorna vid 03–04-tiden på natten den 30 oktober – samma natt som inbrottet på Kronprinsen.

Hon hade skrikit och grälat för att han skulle ta bort stöldgodset igen – men förgäves.

– Sedan de lämnade sakerna så har jag bråkat med honom att han ska ta bort sina saker. Vi har bråkat så mycket att han till slut slagit sönder min dörr och min vägg och det var då polisen kom, säger hon i förhör.

DNA på handskarna

Den 33-årige ex-pojkvännen säger att han inte vet något alls om kläderna. Han har i och för sig sett dem i lägenheten men inte tänkt något särskilt på det.

Ett par bortkastade engångshandskar som hittades i butiken gav DNA-träff på en 29-åring som nu åtalas för stölden. Han nekar ändå till brott.

Åklagaren Magnus Pettersson har däremot inte lyckats knyta den 33-årige ex-pojkvännen till stölden. Han åtalas bara för grovt häleri, och det gör även hans förra flickvän.

Andra halvan av stöldbytet är fortfarande försvunnen. Kläder för en kvarts miljon är borta.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag