Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens nya spår efter sprängdådet

Landskronas kommunalråd: "Samhället måste agera med kraft"
På onsdagskvällen sprängdes entrén till stadshuset i Landskrona.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Polisen och internationella bombgruppen har gjort en omfattande insats sedan sprängdådet.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter den senaste tidens allvarliga våldsbrott i Landskrona har polisen gjort en omfattande insats, och bland annat sökt igenom fastigheter och andra utrymmen.

Sökandet har pågått de senaste dagarna och har gett resultat.

Polisen har bland annat hittat gömd ammunition, skriver Helsingborgs Dagblad.

På kort tid har flera våldsbrott skett i Landskrona. Det senaste var tidigare i veckan när en explosion inträffade utanför Stadshuset på onsdagskvällen. 

Polisen har tillsammans med internationella bombskyddet gjort en omfattande insats i staden de senaste två dagarna. De har bland annat genomsökt ett antal fastigheter i Landskrona med omnejd. De har bland annat letat efter sprängmedel och vapen.

Till sin hjälp har polisen bland annat haft specialutbildade vapen- och bombhundar.

– Syftet med insatsen är att förhindra att nya grova och hänsynslösa brott ska inträffa inom Landskronaområdet. Vi har under insatsen letat efter vapen, sprängmedel och annat som kan användas till grova brott, säger polisområdeschefen Patric Heimbrand, i ett pressmeddelande på polisens hemsida.

Förutom onsdagens sprängning har Landskrona även drabbats av skottlossningar den senaste tiden. Polisen misstänker att en konflikt mellan kriminella individer i staden ligger bakom våldsupptrappningen

Skyldig till vapenbrott

Under sina eftersökningar har polisen bland annat hittat gömd ammunition. Det är fortfarande oklart vem som äger ammunitionen, men genom att olovligen ha ammunition är han eller hon skyldig till vapenbrott.

– Ammunition ska ju förvars i vapenskåp, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson, till HD. 

Enligt polisen fortgår utredningsarbetet på ”bred front”. Polisen arbetar bland annat med informationsinhämtning från eventuella vittnen och från övervakningskameror. 

Tillsammans med fastighetsägare och Landskrona kommun ska polisen även utföra enklare åtgärder, så som att hugga ner träd som skymmer övervakningskameror och städa ur vinds- och källarutrymmen.