Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisens fynd – nu görs nya sökningar efter Lelle

Lelle Hildebrand var 36 år när han plötsligtförsvann. Han hade sambo och två barn. Han levde ett bra liv och hade just fått jobb som manager för hårdrockgruppen Hammerfall. Foto: polisen
Missing People söker efter den försvunna turnéŽledaren Lelle Hildebrand i skogen vid sjön Immeln den 8 april. Hildebrand hade en större summa pengar med sig vid försvinnandet. Senare återfanns hans väska på sjön Immeln, flera mil från Sölvesborg. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Han har varit försvunnen sedan 1999.

Fynd vid en sökning i april gör att man nu på söndag återupptar sökandet efter Lelle Hildebrand.

– Polisens kalla fall-grupp har bett oss om hjälp, säger Christina Hjalmarsson på Missing People.

Kvällsposten har flera gånger tidigare berätta om försvinnandet av Lelle Hildebrand.

– Någonstans finns Lelle och det gäller för oss att hitta honom, sa Bo Lundqvist, chef för polisen i region Syds kalla fall-grupp så sent som den 8 juni.

På söndag gör Missing People i Blekinge en ny sökinsats i jakten på att hitta den försvunne turnéledaren.

Hildebrand försvann i Sölvesborgsområdet redan 1999. Sedan dess har sökandet efter honom tagit en rad olika vägar. Bland annat har Missing People letat efter honom, och svensk polis har även tagit hjälp ifrån sina danska kolleger som assisterat med specialtränade hundar.

Men vid varje insats har man lämnat med samma fråga; var är Lelle?

 

LÄS MER: Polis söker efter bilder och filmer på Lelle 

 

I början av april genomförde Missing People sin första sökinsats kring sjön Immeln. Nu är det dags igen. Polisen i region Syd har bett organisationen om hjälp.

– Polisen har pekat ut ett område i Sölvesborg, inte långt därifrån Lelle sist syntes till den dag han försvann, säger Christina Hjalmarsson på Missing People.

Den 7 april hjälptes 40 frivilliga åt i sökandet. Sedan dess har Missing People även gjort så kallade interna sök. Det innebär att man bara har med människor som genomgått en särskild utbildning.

Fynden från dessa interna sök har överlämnats till polis som analyserat dem. Den här gången går man ut brett och ber allmänheten om hjälp.

– Jag hoppas att det kommer många och hjälper till med letandet. Sedan är det alltid svårt när det kommer till någon som varit försvunnen under så många år. Vi vill gå igenom platsen noggrant, och terrängen är inte farlig.

Ett speciellt fall

De facto att Lelle Hildebrand försvann för hela 19 år sedan gör sökandet efter honom till ett väldigt speciellt fall, menar man från Missing People – inte minst med tanke på att man misstänker att ett grovt brott ligger bakom försvinnandet.

En rockarrangör från Kristianstad häktades, misstänkt för mord på Lelle Hildebrand. Men han släpptes och i dag finns ingen misstänkt. Rockarrangören dömdes dock senare för ett trippelmord i Klippan. Foto: THOMAS PERSSON

Nu efterlyser man många frivilliga till söndagen den 17 juni, man samlas vid Folkets hus i Sölvesborg – där sedan sökinsatsen inleds klockan 13.00.

Hildebrand såg senast vid livet kvällen den 25 januari 1999 i samband med en Hammerfall-spelning i Sölvesborg.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!