På väg 19 i Tomelilla kanande en lastbil över i fel körriktning. Vägen stängdes under det efterföljande räddningsarbetet. Foto: ANDERS GRONLUNDPå väg 19 i Tomelilla kanande en lastbil över i fel körriktning. Vägen stängdes under det efterföljande räddningsarbetet. Foto: ANDERS GRONLUND
På väg 19 i Tomelilla kanande en lastbil över i fel körriktning. Vägen stängdes under det efterföljande räddningsarbetet. Foto: ANDERS GRONLUND
På E22 inträffade också flera olyckor i halkan. Foto: Andreas HolmPå E22 inträffade också flera olyckor i halkan. Foto: Andreas Holm

På E22 inträffade också flera olyckor i halkan.

 Foto: Andreas Holm

Polisen varnar: "Man får vara extra försiktig"

Publicerad

Det är halt i Sydsverige. Flera olyckor har inträffat under lördagen i den hala morgontrafiken.

Efter en masskrock på E6 stängdes vägen av och tre personer fick föras till sjukhus.

– Det är väldigt halt. Man får vara extra noga och försiktig i dag, säger Mia Sandgren.

Fem bilar var inblandade i olyckan på E6 i höjd med Landskrona.

– Olyckan inträffade vid 10.15. Det är bärgare beställd till minst tre bilar, säger Mia Sandgren.

Olyckan medförde att E6 stängdes helt i södergående riktning och tre personer fick föras med ambulans till sjukhus.

– I samband med den här olyckan blev det mycket köer och det har skett minst två kökrockar, säger Mia Sandgren.

Fler till sjukhus

Under morgonen och förmiddagen har ett antal andra olyckor skett i Skåne. På E22 inträffade en singelolycka i höjd med Gårdstånga i riktning mot Lund.

– Det är en bil som voltat, säger Mia Sandgren.

En person är nu förd med ambulans till Skånes universitetssjukhus i Lund.

Vägen var under räddningsarbetet helt stängd i södergående riktning.

På väg 19 i Tomelilla kanande en lastbil över i fel körriktning. Vägen stängdes under det efterföljande räddningsarbetet. Olyckan inträffade strax söder om Skåne-Tranås vid 07-tiden. Det ska vara mycket halt på platsen.

– Det verkar som det utifrån uppgifter från platsen, säger Mia Sandgren.

Inga personskador rapporteras i samband med olyckan, men vägen fick stängas i båda körriktningarna under tiden som lastbilen bärgades.

Dikeskörningar

På E6 vid Vellinge körde en personbil i diket och hamnade på taket. En person ska ha förts till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart.

På E6 vid Lomma ska det under morgonen vara glashalt. Här inträffade en olycka strax innan klockan 08 då en personbil körde in i mitträcket i höjd med Flädie.

Även på E22 är det halt på sina håll.

– Det kommer in rätt många olyckor. Vi en olycka på E22 vid Eslöv efter klockan 08 där en personbil kört in i mitträcket, säger Mia Sandgren.

Under lördagseftermiddagen inträffade ytterligare en halkrelaterad olycka i Småland.

En personbil körde ner i diket på väg 25 i höjd med Kårestad.

Föraren kunde själv ta sig ur bilen, men fördes sedan med ambulans till sjukhuset i Växjö.

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff
Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag