Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen varnar för tjuvar – tränger sig in hos äldre

Två personer i 70-årsåldern drabbades inom loppet av några timmar av stöld i sina bostäder. Gärningsmännen var i båda fallen 4-5 personer.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN

Två män i 70-årsåldern har utsatts för grov stöld i sina bostäder i Helsingborg.

I ett av fallen ska fyra främmande personer ha trängt in i en bostad mitt i natten och tagit bland annat en mobiltelefon.   

Polisen uppmanar efter händelserna allmänheten till försiktighet och kanske inte öppna för främmande personer som ringer på dörrarna vid konstiga tider.

I ett av fallen ska fyra främmande män ha trängt in hos en man i 70-årsåldern vid halv tvåtiden natten till lördagen.

– Personerna ska ha knackat på dörren och när mannen öppnade har gärningsmännen tagit sig in i bostaden och tagit bland annat en mobiltelefon, säger Åsa Emanuelsson på polisens ledningscentral.

Inga personskador

Inga personskador har rapporterats i samband med händelsen. Anmälan om grov stöld i bostad har skrivits. Händelsen ska ha skett på Norra Ljunggatan i Helsingborg.

Den andra händelsen skedde strax efter klockan sju på lördagsmorgonen på en adress i centrala Helsingborg.

Även i det fallet är målsäganden en man i 70-årsåldern.

Enligt initiala uppgifter ska fem gärningsmän ha tagit sig in i målsägandes lägenhet genom att fråga efter en toalett och sedan tillgripit gods. Inga personskador har rapporterats. 

Polisen ser i nuläget ingen tydlig koppling mellan fallen, men kan inte utesluta att det rör sig om samma gärningspersoner.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!