Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen varnar för
hotfulla takläggare

"Var på er vakt för många av dem har inte ärliga avsikter och blåser er på pengar" skriver polisen på sin Facebooksida.
Polisen har fått in flera rapporter om takläggare som försöker att luras.

De erbjuder sina tjänster. Men när notan ska betalas är priset högre än avtalat. Och får de inte pengarna är de hotfulla.

Nu varnar polisen i Oskarshamn för falska taktvättare och takläggare i länet som lurar folk på pengar.

"Var på er vakt för många av dem har inte ärliga avsikter och blåser er på pengar" skriver polisen på sin Facebooksida.

Enligt tidningen Östra Småland har flera personer anmält till polisen att de lurats. Och att de falska hantverkarna dessutom varit hotfulla när de velat ha sina pengar. Bland de drabbade finns bland annat en fastighetsägare i Oskarshamn som skulle betala 4 000 kronor för en taktvätt. När det var dags att plocka fram plånboken hade priset stigit till 12 000 kronor.

- De vill ha mer och mer betalt, säger Johan Brunn, presstalesman vid polismyndigheten i Kalmar län till Östra Småland.

Andra offer har råkat ut för att hantverkarna helt sonika avbrutit arbetet mitt i.

Viktigt med kontroll

Enligt polisen verkar de falska hantverkarna för tillfället operera i Oskarshamn, men polisen säger sig märkt av liknande suspekt aktivitet på flera platser i Kalmar län.

Rekommendationen för att vara på den säkra sidan är att alltid kolla upp hantverkare innan man sluter ett avtal genom att fråga efter F-skattsedel, leta efter referenser och kolla upp hantverkaren på nätet.

- Ett kännetecken är att de är engelsktalande.

- Vi kan inte säga att någon inte ska tacka ja men vi uppmanar att göra undersökningar först, säger Johan Brunn till Östra Småland.

Nu uppmanar polisen de som drabbats att anmäla. Ju fler fall som kommer till polisens kännedom, desto större chans att lurendrejarna åker fast.

- Många skäms och känner sig lurade men det är viktigt att tala om vad som har hänt för polisen, säger Johan Brunn till Östra Småland.