Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisen varnar alla för kriminelle Sebastian

POSERAR MED VAPEN. Polisen hittade den här bilden hos Ramirez Avendano vid en husrannsakan. Bilden är enligt vad han själv berättar tagen på en skjutbana i Thailand där han hyrde ett vapen och sköt. Foto: Polisen
PISTOL. 33-åringen hade en 7,65 Browning som han skjutit med inne i en lägenhet. Foto: Polisen
DOPINGMEDEL. Senaste gången när polisen grep den 33-årige Ramirez Avendano, fann man dopingpreparat hos honom. Foto: Polisen
KNIV UNDER MADRASSEN. Under en madrass hemma hos Ramirez Avendano hittade poliser den här jaktkniven. Foto: Polisen

Polis i hela Sverige jagar Sebastian, "Sebbe" Ramirez Avendano, 33, från Växjö. Han anses vara mycket farlig och har dömts för att ha hotat en person med jaktkniv, skjutit skarpt med pistol hemma hos en annan och raglat in på en Statoil-mack med ett vapen i handen.

Vid flera tillfällen har han hotat döda personer i sin närhet. Polisen varnar allmänheten för att försöka närma sig honom.

- Ring 112 om ni ser honom, säger Robert Loeffel, kommunikationschef vid Kronobergspolisen

Polisens efterlysning

Efterlyses
33-årige Sebastian Ramirez Avendano efterlyst för mordförsök.
 

 

Beskrivning
Polisen i Kronobergs län efterfrågar allmänhetens hjälp för att finna 33-årige Sebastian Ramirez Avendano, som är misstänkt för försök till mord och häktad i sin frånvaro.
Brottet inträffade i en lägenhet i Växjö den 13 september 2014. Den skadade mannen fick allvarliga stickskador i samband med mordförsöket.
 

 

Ytterligare information
Sebastian Ramirez Avendano bedöms som farlig.
Han är internationellt efterlyst efter att han häktats i sin frånvaro. Den misstänkte är tidigare känd av Polisen och frigavs för cirka 14 dagar sedan från ett 18 månader långt fängelsestraff för flera fall av olaga hot samt grovt vapenbrott.
 

 

Efterlyst av
Polismyndigheten i Kronobergs län
Efterlyst sedan
2014-09-18 16:00
Län
Kronoberg
Ort
Växjö
Upplysningar till
Upplysningar och tips om den eftersökte kan lämnas via telefon 114 14 eller, i akut läge, till 112.

Polisen i Kronoberg valde nyligen att vidta en åtgärd som bara används i sällsynta fall. Polisen gick ut med en egen offentlig efterlysning på en misstänkt, Sebastian Ramirez Avendano, som också kallas för "Sebbe".

När det gäller honom anser polisen att han är så pass farlig att man vill gå ut med både bild och namn.

- Han hade släppts ur fängelse, fem dagar tidigare, när han misstänks ha knivhuggit en 27-årig man i en lägenhet i Växjö, säger Robert Loeffel.

Klockan var 6 på morgonen den 13 september när en svårt skadad man beställde taxi till en adress i Växjö. Men taxichauffören slog larm när han insåg att passageraren var mycket illa tilltygad. 27-åringen uppges ha fått livshotande skador av knivhuggen. Ett ska ha varit nära att träffa hans hjärta.

Flydde genom toalettfönster

Det är inte första gången som den 33-årige Ramirez Avendano misstänks för våldsbrott.

Han ska enligt en dom 2012 samma år ha hotat en person med orden att han skulle "hugga" eller "sätta ett skott".

Den hotade lyckades fly från honom genom ett toalettfönster. Kvar inne i huset fanns Ramirez Avendano med en stor jaktkniv som polisen senare hittade under en säng.

Efter den händelsen dömdes Sebastian, "Sebbe" Ramirez Avendano till skyddstillsyn för bland annat misshandel och olaga hot.

Mindre än ett år senare greps Ramirez Avendano med en pistol i handen i en Statoil-macken vid Teleborg i Växjö. Han hade kommit dit sent på kvällen och mer eller mindre raglat in när personalen öppnat för honom. Alltför sent insåg biträdet att han hade en pistol, en kaliber 7,65 Browning.

Han gick fram till disken, lutade sig tungt mot den och ska sedan ha bett henne ringa ambulans. Efter en stund blev han hotfull:

- Om inte ambulansen kommer snart så kommer jag flippa brutalt.

Men när polis kom dit med dragna vapen löd Ramirez Avendano deras uppmaning att släppa sitt vapen och lägga sig ned. Men han gav ett förvirrat intryck, enligt poliserna.

"Totalt skogstokig"

En polisman skrev så här i en rapport:

"Under hela ingripandet var gm Sebastian Ramirez Avendano totalt skogstokig. Han pratade och skrek osammanhängande och verkade ha hallucinationer. Trots hand- och fotfängsel försökte han sparka och slå mig och mina kolleger, han krängde med kroppen och försökte bita oss."

Ett blodprov visade i efterhand att Sebastian Ramirez Avendano tagit amfetamin.

Polisen förstod först senare att Ramirez Avendano använt samma pistol i en lägenhet som ligger alldeles i närheten Där hade han skjutit skarpt flera gånger in i en vägg och i en soffa.

Den här gången blev det ingen skyddstillsyn. Ramirez Avendano dömdes i september förra året till 18 månaders fängelse för bland annat olaga hot, grovt vapenbrott, våldsamt motstånd och narkotikabrott.

Den 18 september, noga räknat tio dagar efter att han släppts från fängelset, blev Sebastian, "Sebbe" Ramirez Avendano häktad i sin frånvaro av tingsrätten i Växjö som på sannolika skäl misstänkt för mordförsöket på 27-åringen. Han är också internationellt efterlyst genom Interpol

Polisen har fått in ett 30-tal tips som analyseras.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!