Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen vädjar om hjälp för att gripa Mohsens mördare

Så här rapporterade Kvällsposten efter mordet.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Mikael Nilsson
En 25-årig man är misstänkt för mordet.
Mohsen Fazeli ville bli ingenjör och drömde om att få återförenas med sin mamma.
Foto: Polisen

Han hade inte träffat sin mamma på ett år – nu var Mohsen Fazeli glad över att kanske snart få se henne igen. 

Men bara några dagar senare hittades Mohsen på en gata i Malmö knivhuggen till döds.
Nu går polisen ut med en bild och namn i ”Efterlyst” i TV3 för att få in tips och vittnesuppgifter om mordet.

Mohsen Fazeli kom ensam till Sverige från Iran med flyktingvågen 2015 då han precis hade fyllt 13 år. 

– Han var bara en liten kille när han kom, men han var så smart. En väldigt lugn och fin kille var han, har Héléne Knutsson, hans gode man, tidigare sagt till Kvällsposten.

Natten till måndags strax före klockan 02 dödades Mohsen Fazeli utanför sin lägenhet på Idunsgatan i Malmö. När polisen fick larmet låg han på gatan med svåra skador och han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. 

Ville återförenas med mamma och lillasyster

Bara några dagar före sin död hade han suttit på ett café i Malmö och pratat om sin mamma. Han var glad och hoppfull inför mötet på ambassaden.

– Han hoppades ju att hon och lillasyster skulle få komma till Sverige och att de snart skulle ses igen. Men nu blev det inte så, har den gode mannen Héléne Knutsson tidigare sagt till Kvällsposten.
En man i 25-årsåldern är tidigare begärd häktad för mordet på Moshen. Den misstänkte mannen är misstänkt på sannolika skäl – den starkaste misstankegraden – men i sin utevaro som den juridiska termen lyder. 

Polisen hade tidigt uppgifter om att mannen kan vara gärningsmannen, och började söka efter honom redan timmar efter att Mohsen Fazeli avlidit på sjukhuset.

Misstänkt efterlyst

Polisen misstänker att mannen kan ha flytt utomlands och vill därför att han ska kunna efterlysas. Vid en internationell efterlysning krävs att den misstänkte ska ha varit föremål för ett beslut i en domstol – i Sverige en häktning – för att en efterlysning kan skickas ut.

– Polisen vidtar ett stort antal utredningsåtgärder för att klargöra händelseförloppet och vem eller vilka personer som har inblandning i detta har kammaråklagare Sofia Syrén, vid Malmö åklagarkammare sagt till P4 Malmöhus.

En vecka efter att Mohsen hittades död hade hans mamma och lillasyster en inbokad tid på svenska ambassaden då de är mitt uppe i processen att återförenas.

– Han hoppades ju att hon och lillasyster skulle få komma till Sverige och att de snart skulle ses igen. Men nu blev det inte så, har den gode mannen Héléne Knutsson sagt till Kvällsposten.

Dödades med flera knivhugg

Mohsen ville bli ingenjör och drömde om ett framtida stipendium för att plugga i USA eller i Kanada och starta ett eget företag, men den drömmen stoppades brutalt natten till i måndags. Enligt uppgift till Kvällsposten dödades han med flera knivhugg.

Polisen har tagit beslutet att gå ut med en bild och namnet på Moseh Fazeli för att få in iakttagelser och tips som kan hjälpa utredarna att lösa mordet.

– Vi har tydliga uppgifter om att det har funnits personer i området som har sett åtminstone delar av förloppet. De är vi mycket angelägna om att komma i kontakt med, säger Nils Norling polisens presstalesperson i region Syd i Efterlyst.

– Det är inte personer som misstänkta utan personer som vi tror har viktiga uppgifter för att föra utredningen framåt.

Kvällsposten har varit i kontakt med hans gode man inför publiceringen.

Om du har tips kan du lämna dem via polisen.se eller på telefon 114 14.

TV: Så här rapporterade Kvällsposten efter mordet

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet (Brå).

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!