Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisen utreder inte branden på Bakken

Branden på Bakken kan ha startat i ett elskåp på den drabbade restaurangen. Foto: BEREDSKAB ØST
Bakken är känt för sin bergochdalbana i trä från 1932. Den var aldrig i fara när branden rasade. Foto: LASSE SVENSSON

Inget tyder på att branden på nöjesfältet Bakken i onsdags kväll var anlagd. Därför har polisen beslutat att lägga ner förundersökningen om händelsen.

– Efter förhör med vittnen bedömer vi att det inte finns behov av någon utredning, säger pressansvarig vid Nordsjællands Politi till danska TV 2 Lorry.

Strax efter 20.30 i onsdags kom larmet om en brand i en byggnad med restaurangerna Balkon 51 och Laura på Bakken, i Klampenborg norr om Köpenhamn.

Alla gäster evakuerades omedelbart. Strax efteråt togs beslut att hela nöjesfältet skulle tömmas på besökare.

Branden var omfattande och krävde stora insatser från räddningstjänsten. Elden spreds dock inte till andra byggnader. Ännu under torsdagen pågick eftersläckningen.

Ingen misstanke om brott

Polisen hade först ambitionen att gå in i den nerbrunna restaurangen för att försöka utreda brandorsaken. Men på fredagen ändrades alltså detta.

Dets på grund av vittnesuppgifter som pekade på att branden inte varit anlagd – och dels på grund av att alla eventuella spår ändå hade förstörts under släckningen.

En kran hade lyft undan bråte och glöder som skyfflats ner i en container.

– Där ligger nu stora delar av det som skulle ha undersökts. Så det är i stort sett omöjligt att göra någon undersökning, säger pressansvarig vid Nordsjællands Politi till TV2 Lorry.

Kan ha startat i ett elskåp

Carsten Dahl, ägare till restaurangen Balkon 51, säger till Ekstrabladet säger att branden verkar ha startat i någon av de elektriska installationerna.

– MIn kökschef visade polisen varifrån han hade sett röken komma. Det är ett ställe där vi hade ett elskåp, säger Carsten Dahl.

Bakken med anor från 1583 brukar kallas världens äldsta nöjesfält. Redan dagen efter branden var verksamheten i full gång igen.

Höstöppet för första gången

Nöjesfältet håller normalt bara öppet sommartid – men i år är anläggningen för första gången i bruk under en höstvecka.

Bakken har brunnit tidigare. I fjol brann krogen Hvide Hest, och 1998 rasade en storbrand som börjat på restaurangen Bakkens Perle.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!