Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisen uppgiven: "Helt meningslöst"

Över 100 fönsterrutor krossades på Dalhemsskolan i Helsingborg. Foto: Polisen nordvästra Skåne
"Fullkomligt meningslöst", menar polisen i nordvästra Skåne att skadegörelsen var. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Över 100 fönsterrutor krossades på Dalhemsskolan i Helsingborg, natten mot fredag.

I ett inlägg på Facebook uttrycker polisen i nordvästra Skåne sin uppgivenhet över skadegörelsen, som kommer kosta stora summor att reparera.

– Inledningsvis verkar detta helt meningslöst. Varför ska man krossa 102 rutor?, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson för polisområde nordvästra Skåne.

Nu uttrycker polisen i nordvästra Skåne sin uppgivenhet i ett inlägg på Facebook, efter att 102 glasrutor krossats på Dalhemsskolan i Helsingborg under natten mot fredagen. I inlägget beskriver polisen händelseförlopp och avslutar med orden: 

"Fullkomligt. Meningslöst."

– Vi fick uppgifter om att någon hade krossat fönster på skolan. Den första patrullen som kommer till platsen är en hundpatrull, som påträffar en person som misstänks ha gjort den här grova skadegörelsen. En annan person hade redan försvunnit i väg, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson för polisområde nordvästra Skåne.

Den anträffade personen, en man född 1997, greps av polis och anhölls på fredagsmorgonen av chefsåklagare Eva-Marie Persson vid Åklagarkammaren i Helsingborg.

– Han misstänks för grov skadegörelse. Varför de har krossat fönstren och vad de haft i tanken när de saboterade är oklart.

Polisen i nordvästra Skåne uttrycker sitt missnöje på Facebook. Foto: Skärmdump

"Kommer kosta mycket pengar"

Arbetet som utförts av hundpatrullen ska ha varit bra utfört, enligt Åsa Emanuelsson.

– Det var ett jättegott arbete av polismannen som fick tag på personen. Det gjordes ett grundligt arbete när man kom fram till platsen och man jobbade på ett sätt som lyckades överraska personerna.

Hunden ska ha varit till stor hjälp vid ingripandet.

– Polishunden hjälpte till att spåra, det var hundens spårningsförmåga som hjälpte till att hitta var personen befann sig, säger Åsa Emanuelsson.

Att reparera skadorna kommer kosta mycket pengar och polisen vet inte vad som varit bakgrunden till skadegörelsen.

– Inledningsvis verkar detta helt meningslöst. Varför ska man krossa 102 rutor? Det kostar enorma pengar att återställa dessa rutor. Om det är ett budskap man vill leverera genom detta, eller bara ett upproriskt nöje, det vet vi inte än.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!