Polisen tappade bort misstänkt rattfyllerist

Publicerad

När bilisten inte stannade på polisens tecken följde patrullen efter. 

En misslyckad biljakt ledde till att polisen tappade bort gärningsmannen – för att senare hitta bilen på en annan adress.

Strax innan klockan 15 vägrar en bilist stanna på polismans tecken i Laholm centrum.

Polisen känner igen föraren och när bilen drar iväg följer patrullen efter men tappar bort bilen i Veinge. Efter ett tag anträffar polisen bilen på en annan plats i Veinge och tre personer försöker fly. 

Två män, en av dem föraren, kan snabbt fångas in. Den tredje personen, en kvinna, har inte anträffats.

Föraren är i 40-årsåldern och misstänkts för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik och för att ej har stannat på polismans tecken.

– Föraren är medtagen till stationen för att göra prover. Vi kommer in nuläget inte inleda någon sökinsats efter kvinnan, säger Stefan Gustafsson, presskontakt för polisen.

Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag