Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen spärrade passet för 15-åring – av misstag

Här kan du se på fler nyheter.
Familjens resa stötte på hinder på Kastrup när familjen upptäckte att dotterns pass var spärrat, av misstag.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Familjen skulle flyga på semester till Irland men kom inte längre än till passkontrollen på Kastrup.

Där nekades den 15-åriga dottern att gå ombord på planet eftersom polisen spärrat hennes pass – av misstag.

Familjen från södra Halland var i somras på väg till Irland på semester och hade bokat flyg från Kastrup i Danmark, skriver Hallandsposten.

Men när de skulle ta sig igenom passkontrollen tog det alltså tvärstopp för den 15-åriga flickan i familjen. Beskedet de fick var att passet var spärrat.

Spärren hade dock lagts in av misstag visade det sig senare. I samband med att flickan förlorade sitt ID-kort för ett år sedan anmälde hon det till polisen.

Då spärrades även hennes pass, utan att hon eller någon annan bett om det.

Om detta visste varken flickan eller familjen något när de kom till den danska flygplatsen med sina väskor i juli i somras.

När passet var spärrat fick flickan ta sig till Göteborg för att hämta ut ett nytt. Foto: KOZINI - STOCK.ADOBE.COM / ADOBE STOCK

För att komma i väg till Irland behövde flickan ordna ett nytt, tillfälligt pass. Eftersom passhanteringen på närliggande Sturup (utanför Malmö) var stängd tog de sig till Landvetter utanför Göteborg.

Misstaget bekräftas av polisen som också väljer att ersätta de extra kostnaderna som uppstod för pappan och dottern när de behövde ta sig till Göteborg.

Familjen nöjd ändå

Själva resan till Irland ombokades av flygbolaget utan kostnad dagen efter, men polisen vill inte ersätta den extra kostnaden för övernattningen vid flygplatsen för mamman och flickans bror.

Denna kostnad anses inte kunna härledas till felet”, skriver polismyndigheten i sitt beslut, enligt Hallandposten.

Trots detta stök fick de ändå en fin resa.

– Vi kom till Irland, en dag senare och hade efter hand också en bra semesterresa, säger pappan.

appen