Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen söker vittnen till mord på 36-åring

Den 36-årige mannen sköts med flera skott vid 22-tiden på lördagskvällen.Foto: TOPNEWS.SE
Nu söker polisen vittnen dels till skjutningen, dels till hur flyktbilen lämnat platsen och sedan bränts.Foto: TOPNEWS.SE
Det finns uppgifter om att den skjutne mannen ska ha tillhört ett kriminellt mc-gäng – som han nyligen lämnat.Foto: TOPNEWS.SE

Dansk polis efterlyser vittnen till en dödsskjutning i Rødovre sent på lördagskvällen då en 36-årig man mördades med flera skott.

Offret ska tidigare ha tillhört ett mc-gäng, uppger Ekstrabladet. Han sköts när han just varit på besök hos sin exfru.

FLER NYHETER OCH TV-KLIPP PÅ TOPNEWS  

 

Polisen fick in larm om skjutningen på Løvevej i Rødovre, väster om Köpenhamn, vid 21.59 på lördagskvällen.

Ett stort pådrag skickades till platsen. Men de kunde bara konstatera att den 36-årige mannen var död. Han hade skjutits med flera skott när han just lämnat sin exfrus bostad.

Det är känt att det finns en intern konflikt inom Hells Angels i Köpenhamnsområdet – men inte vad den beror på.Foto: TOPNEWS.SE

På marken låg minst tre tomhylsor, enligt Ekstrabladet. Polisen vill dock inte säga något om hur många kulor mannen träffats av.

En stor, mörk bil hade setts köra från mordplatsen – och en liknande bil hittades en halvtimme senare brinnande i Hedehusene, en och en halv mil därifrån.

Koppling till kriminell miljö

– Vi utreder händelsen som mord och det finns tecken på att den har en koppling till den kriminella miljön, säger spaningsledaren Henrik Hougaard i ett pressmeddelande.

– Men vi är fortfarande i inledningsskedet och det är för tidigt att säga något konkret om orsaker eller motiv ännu.

Ekstrabladet skriver att 36-åringen tidigare har varit med i ett mc-gäng. ”Han var i åratal fullvärdig medlem men lämnade nyligen klubben”, heter det.

Polisen uppges utreda om mordet på 36-åringen kan ha haft något att göra med det faktum att han nyligen lämnat mc-gänget. Den uppgiften är dock inte bekräftad.

Brända bilen var stulen

Københavns Vestegns Politi söker nu kontakt med vittnen till händelserna – både själva skjutningen och till den mörka bilens flykt från platsen.

Bilen ska ha stulits i Köpenhamnsområdet i mars.

Polisen publicerade sin efterlysning på Twitter under söndagsförmiddagen.

https://twitter.com/VestegnsPoliti/status/1124927604853813248

I första hand försöker utredarna fastställa om skjutningen och bilbranden hör ihop.

– Just nu undersöker vi om det finns en koppling, säger Henrik Hougaard.

– Vi vill gärna höra av vittnen som sett bilen före, under eller efter skjutningen på Løvevej 21.59, i Hedehusene vid 22.30-tiden eller på vägen mellan de platserna.

Intern konflikt i Hells Angels

Av utredningsskäl vill polisen inte säga något om märke eller modell på den utbrända bilen.

Det är känt sedan tidigare att en intern konflikt inom Hells Angels har blossat upp i Köpenhamnsområdet.

En HA-medlem blev i slutet av januari beskjuten av en tidigare kamrat som lämnat gänget. Men orsakerna till konflikten är inte kända.