Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen söker kärlek på alla hjärtans dag

Många är det som uppmärksammar alla hjärtans dag. Polisen i Växjö/Alvesta vill inte vara sämre.

– Även vi som jobbar inom polisen behöver lite kärlek då och då, skriver polisen på sin Facebooksida.

FAKTA

Hela polisen i Växjö/Alvestas lista

1. Vinka när polisen kör förbi (inte med handen omvänt och bara långfingret uppe)

2. Gå fram till en fotpatrullerande polis och berätta hur mycket du uppskattar dem. (En puss på kinden är okey också, men fråga först!)

3. Ring in eller skicka in ett tips (11414 eller kolla på din lokala polis hemsida för tips e-postadress. I Växjö/Alvesta är det tips.kronoberg@polisen.se)

4. Lämna en blomma utanför polisstationen.

5. Låt bli att begå brott imorgon. (Det finns inget bättre sätt att säga "I love you" till polisen).

6. Om du inte kan låta bli och du känner dig tvungen att begå brott imorgon se då till att du lämnar lite DNA eller fingeravtryck på brottsplatsen. (Ett bra sätt att säga till polisen, "jag älskar er men jag vågar inte ta första steget, kan du inte söka upp mig istället?")

7. Du kan även skriva en trevlig kommentar här på facebook

Källa: Polisen i Växjö/Alvesta

Alla hjärtans dag kan firas på många sätt. Vissa köper en bukett rosor till sin älskade, andra pussar en polis. På sin Facebooksida ger polisen i Växjö/Alvesta sju exempel på vad allmänheten kan göra för att förgylla polisens dag.

– Jag tänkte att det fanns en hel del att göra för alla som vill visa sin uppskattning, säger inläggsförfattaren Scott Goodwin.

"Helt otroligt"

Posten dök upp på Facebook redan i går. Och visst har polisen fått en hel del kärlek - i alla fall i webbform. Över 20 000 tusen tummen upp och 1700 kommentarer.

– Det är helt otroligt. Man vet aldrig hur det kommer att tas emot, men den här gången blev den jättepopulär och det tycker vi om, säger Scott Goodwin.

Några av förslagen som polisen lämnat var att vinka när polisen kör förbi, men inte med handen omvänt och bara långfingret uppe. Ett annat förslag var att lämna en blomma utanför polisstationen eller kindpussa en patrullerande polis.

Har fått blommor och choklad

Och uppmaningarna har gett god utdelning även utanför internet.

– Det var några tjejer som kom över och lämnade lite blommor och någon chokladask, så det är rätt roligt faktiskt, säger Scott Goodwin.

De senaste veckorna har det varit väldigt mycket diskussionen kring näthat. Är det här ert svar på lite närkärlek?

– Nätkärlek, ja, det kan man säga absolut, säger Scott Goodwin och skrattar.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!