Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen söker försvunnen man

En äldre man försvann från sitt hem på onsdags eftermiddagen.

Mannens anhöriga har kontaktat polisen och hoppas få tips från allmänheten.

– Han är ännu inte återfunnen och vi har tagit kontakt med Missing people som ska anordna en sökinsats. Vi är måna om att hitta honom, säger presstalesperson Björn Öberg vid polisen i Jönköpings län.

Polisen kontaktades på onsdagskvällen om att en man i 70-års ålder försvunnit från sitt hem i Gyllenfors i Gislaved. Mannen ska ha lämnat hemmet vid 15:30-tiden samma dag. 

– Han är fortfarande inte återfunnen och polisen och anhöriga letar tillsammans. Vi söker framförallt i närområdet. Det finns inga tecken på att mannen tagit sin bil eller cykel från hemmet, de står båda kvar, berättar Björn Öberg.

Vädjar om hjälp

Nu hoppas hans anhöriga och polisen att allmänheten ska kunna hjälpa dem i sökandet. Mannens sjukdomsbild gör att han kan ha svårt att hitta och är förvirrad.

Mannen är smal och cirka 175 centimeter lång. Han bär glasögon, svarta mjukisbyxor med vita revärer, gul reflexjacka med texten ”Vida”, ingen huvudbonad och rejäla svarta kängor. Han bär ingen mobiltelefon.

Klockan nio på onsdagskvällen var mannen ännu inte återfunnen. Polisen har tagit kontakt med hemvärnet och en helikopter söker över området. Även organisationen Missing people har kontaktats.

– Nej, vi letar ännu och sökinsatsen växer. Klockan går och det är ganska kallt ute, så vi är verkligen måna om att hitta honom. Vi fortsätter söka till annat beslut fattas, säger Björn Öberg. 

Vet man något som kan göra att mannen hittas ska man kontakta 114 14. Vid ett akutläge ska man larma 112.


Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!