Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Försvunne 90-åringen har hittats välbehållen

Foto: Google Maps

Polisen vädjade om allmänhetens hjälp att hitta en 90-årig man som försvunnit från sitt hem i Båstad. Han hade varit borta sedan 18-tiden.

Klockan 22.32 hittades han välbehållen i trädgården hos en av grannarna.

Mannen som hade försvunnit bor inne i centralorten, nära korsningen Ängelholmsvägen–Karstorpsvägen. Hemtjänsten upptäckte vid 20-tiden att han inte var hemma.

Polisen var på plats i Båstad med flera patruller och sökte efter mannen. De som letade fick hjälp av bland annat polishundar – och en helikopter kallades också ut.

Helikopter med värmekamera

– Helikoptern har värmekamera så den kan söka trots nattmörkret, förklarade Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

Mannen beskrevs som 175 centimeter lång, troligen klädd i en brun jacka, svarta skor och rutig keps. Eventuellt skulle han bära ett så kallat trygghetslarm runt ena handleden.

– Han har inte blivit sedd sedan klockan 18, sa Rickard Lundqvist strax efter klockan 22.

Enligt efterlysningen skulle mannen ha minnesproblem och kunde bara gå långsamt.

Hittades hos en granne

– Vi är rädda att han har tappat bort sig och inte vet var han befinner sig. Att han kanske inte kan hitta hem på grund av sina minnesproblem, fortsatte Rickard Lundqvist.

Men strax efter 22.30 hittades mannen – tack vare en granne.

– Han hittades inte så långt hemifrån, i samma område som hans bostad, säger Rickard Lundqvist.

– Mannen fanns i en grannes trädgård. Hur länge han varit där vet vi inte, men han var inte skadad. Vi ska se till att han blir undersökt innan han i så fall kan återvända hem.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!