Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen söker efter BMW efter mordet på 28-åringen

Här är de vanligaste brotten i Sydsverige 2018.
Förra veckan sköts en 28-årig man till döds i Malmö.Foto: MIKAEL NILSSON

Förra veckan sköts en 28-årig man till döds i Malmö. 

Polisen jagade gärningsmannen efter skjutningen och nu efterlyser man en BMW. 

– I samband med beskjutningen åker han över på motsatt sida och in på en gräsmatta, säger Malmöpolisens presstalesperson Ewa-Gun Westford till Sydsvenskan

Det var vid 22-tiden på torsdagskvällen förra veckan som polisen larmades om en skottlossning på Högaholm i Malmö.

På platsen anträffades en 28-årig man som avled av sina skador. 

Efter skjutningen jagade en polispatrull gärningsmännen. Det de inte visste om var att de var tungt beväpnade. Till sist tappade de bort flyktbilen och nu efterlyser de iakttagelser av den blåa BMW:n som stals kvällen förde mordet. 

– Är det någon som sett bilen mellan tillgreppet och fram till att mordet sker? Är det någon som har några iakttagelser eller film eller sett händelsen där BMW:n tappar den bakre stötfångaren, säger Ewa-Gun Westford, till Sydsvenskan. 

Ingen misstänkt är frihetsberövad för inblandning i mordet.

Kvällsposten har tidigare rapporterar om att polisen har kameror uppsatta i närheten men det är oklart om bilen filmades.

Mannen som mördades förra veckan är känd av polisen sedan tidigare. Han har tidigare dömts flera gånger för narkotikabrott, senast för två år sedan när han greps i ett garage i Malmö. Då hade han cirka 9 gram cannabis i en jackärm.