Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya spåret efter Gert-Inges mördare

Gert-Inges systerdotter om sorgen
Foto: Polisen / Polisen
Gert-Inge Bertinsson hittades död 10 augusti 2019. En av de misstänkta mördarna Oleksandr Traiduk jagas nu av polis.

Polisen söker fortfarande efter vittnen till mordet på Gert-Inge.

Nu vill man komma i kontakt med en cykelägare som blivit av med sin cykel samma dag som mördarna slog till.

Det var den 31 juli som Gert-Inge mördades. Polisen har fått uppgifter om att en av de misstänkta mördarna samma dag ska ha använt en cykel för att ta sig runt i Markaryd.

Nu söker polisen den cykelägare som blivit av med sin cykel. 

”Teorin är att denna cykel sedan lämnats i centrala Markaryd. Eftersom ingen polisanmälan om cykelstölden finns, så kan det antas att ägaren hittade cykeln och tog den åter.”, skriver polisen på sin hemsida.

Den aktuella cykeln skall vara en mörk cykel med cykelkorg fram på styret, enligt polisen. 

Misstänkt mördare på flykt

Polisen misstänker att två ukrainska män mördade Gert-Inge i småländska Markaryd och därefter stal hans bil. 

Bilen registrerades fem dagar senare på Öresundsbron – och kort därefter greps Yaroslav Lavryniv, 48, längs en väg i Tyskland. 

Den andra mannen, Oleksandr Traiduk, har efterlysts av polisen, men är fortfarande på fri fot. Polisen tror att han befinner sig utanför Sveriges gränser. 

Vart Gert-Inge Bertinssons bil har tagit vägen finns inga uppgifter kring. Det enda spår polisen kommunicerat ut är att den fotograferades när den passerade ut från Sverige vid 21.30-tiden.

Bilen var falskskyltad vid överfarten till Danmark och polisens teori är att bilen efter inresa till Tyskland försetts med ytterligare andra skyltar.