Polisen: Så här ser mördarens mask ut

Publicerad
Uppdaterad
Halloweenmördaren i Malmö tog inspiration från Ben Affleck-filmen "The Town" när han maskerade sig.
Polisen visade själva upp en bild på masken under tisdagens presskonferens.
- Två vittnen säger att mördaren hade en mask som liknar just denna, förklarade spaningsledaren J.B Cederholm.
Polisen efterlyser en person som på annandagen – med ansiktet gömt i en halloween-mask – sköt ned tre personer på ett kafé på Västanforsgatan i centrala Malmö.
En man dog och två man skadesköts på kaféet som heter klubb Agadir.

"Vådaskott"

På en presskonferens på tisdagen berättade polisen att de två skadade troligtvis träffades av misstag.
– Man upplever att det var richochetter eller vådaskott. De stod långt ifrån personen som sköts till döds, säger Micke Ölander, Kvällpostens reporter på plats.
Polisen visade också upp en bild på vad som man tror är mördarens maskering under presskonferensen.
Masken är hämtad från filmen "The Town" - med bland annat Blake Lively och Ben Affleck – som handlar om ett rånargäng från problemområdet Charlestown i Boston.

Inga misstankar

Alla tre personer som sköts har kriminell bakgrund, enligt Skånepolisen.
Polisen ser dock i dagsläget inga kopplingar mellan mordet på Västanforsgatan och det organiserade våld som på sista tiden ägt rum i Malmö.
Man har heller inga misstankar om att själva mordplatsen fungerat som något annat än just ett kafé.
J.B. Cederholm. Foto: Micke Ölander
– Mitt intryck var inte att det här såg ut som en svartklubb. Kaféet skyltar med stora neonskyltar, säger spaningsledaren J.B Cederholm.
Ingen har hittills kunnat gripas för skottlossningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag